Gemeente Breda

Feestelijke opening tentoonstelling âGeld en je Levenâ

Op 29 december opent wethouder Saskia Boelema (Jeugd en Onderwijs) om 10.00 uur de interactieve life-style tentoonstelling âGeld en je levenâ. De opening vindt plaats in de Stadsgalerij aan de Oude Vest te Breda. De Gemeente Breda is de eerste gemeente in Nederland die deze tentoonstelling in de eigen gemeente aanbiedt.

Deze reizende tentoonstelling is een coproductie van De Nederlandsche Bank en het Geldmuseum te Utrecht. Tegelijkertijd wordt ook het startsein geven voor een activiteitendag voor kinderen in Nieuwe Veste.Â

Â

Voor wie is de tentoonstelling?

âGeld en je levenâ is een interactieve belevenis voor kinderen van groep 7, en 8 en voortgezet onderwijs tot 16 jaar. Deze tentoonstelling in de Stadsgalerij duurt van 30 december 2010 tot 1 maart 2011. In deze periode is de tentoonstelling geopend voor scholen (op basis van inschrijving vooraf) van maandag tot en met vrijdag. Op woensdagmiddag (14.00 â 16.00 uur) en op zaterdag (10.00 â 15.00 uur) zijn alle inwoners van Breda en omgeving welkom. De toegang is gratis.

Â

Wat gaat er gebeuren in de Nieuwe Veste?

Op 29 december geeft wethouder Boelema ook het startsein voor een leuke en leerzame activiteitendag voor kinderen. Ruim 200 Bredase kinderen gaan aan de slag met het thema geld. Zij gaan verschillende workshops volgen bij de Nieuwe Veste. Aan het begin van de dag krijgen zij een zakje geld met 5 eurocentjes. Van dat geld kunnen zij deelname aan workshops betalen, zoals dansen, rappen, toneelstukken met het thema geld en knutselen. Ook kunnen zij iets te drinken en eten kopen van dat geld. De Gemeente Breda vindt het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd leren omgaan met geld en hoopt hen zo iets van de waarde van geld bij te brengen. In één van de workshops wordt met oud materiaal een kunstwerk gemaakt. Rond 15.30 uur is de activiteitendag afgelopen en neemt de wethouder dit kunstwerk in ontvangst. Het krijgt later een mooie plaats in de hal van het Stadskantoor. Zo wordt ook aandacht besteed aan duurzaam gebruik van materialen.

Â

Voor aanmelden scholen en meer informatie, volg onderstaande linken.

Â
Breda, 28 december 2010

âGeld en je levenâ, een interactieve tentoonstelling voor jongeren (12 â 16 jaar) âKinderen tellen mee. Jij (en je geld) ook!â Een activiteitendag voor kinderen op 29 december.