Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 29-12-2010

Aanrijding

NIEUWEGEIN- Op dinsdagavond heeft er een aanrijding plaatsgevonden met twee personenautos.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie melding dat er op de Graaf Florisweg een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een van de autos kwam uit de richting van de A2 en gaande in de richting van de Plettenburglaan. De andere auto kwam van de Graaf Florisweg en wilde linksaf de S Gravenhoutseweg opdraaien. Op de kruising kwamen ze met elkaar in botsing.

Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij naast een van de autos twee 19-jarige vrouwen uit Lopik en Nieuwegein aan. Een 45-jarige vrouw uit IJsselstein moest door de brandweer uit de andere auto geknipt worden. Alle vrouwen zijn ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel, vervolgens zijn ze voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN- Op dinsdagmiddag moest een vrouw haar rijbewijs inleveren omdat ze reed onder invloed van alcohol.

Rond 15.15 uur zag een agent dat er een personenauto schuin op de Zuidstedeweg stond met alarmverlichting aan. De agent wilde de 68-jarige bestuurster uit IJsselstein helpen, maar op het moment dat hij achter haar parkeerde, reed zij met horten en stoten weg. Na een controle bleek dat de vrouw gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 640 ug/l uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.