Academisch ziekenhuis Maastricht

azM in top 10 vrouwvriendelijke bedrijven Publicatiedatum: 29-12-2010 Bron: MT Auteur: SdC Datum: 29-12-2010

De MT101, het onderzoek van het blad Management Team naar vrouwvriendelijke bedrijven, heeft dit jaar een verrassende winnaar: ABN Amro. De voormalige macho zakenbank heeft zijn cultuur aangepast. Mét hulp van de staat weliswaar. Het azM staat in de top 10 van meest vrouwvriendelijke bedrijven.

Klik hier voor het verhaal op de website van Management Team.

Het kan dus verkeren. Iedereen die De Prooi van Jeroen Smit heeft gelezen weet hoe botsende mannelijke ego's een rol speelden bij de ondergang van ABN Amro en hoeveel strijd er werd geleverd bovenop de apenrots. Diverse alfamannetjes betwistten elkaar continu de troon. En nu, krap 3 jaar later, heeft de bank onder bijna 1.500 ondervraagde managers het imago van meest vrouwvriendelijk bedrijf van Nederland. En dat voor een bedrijf dat pas iets meer dan een jaar geleden zijn handtekening zette onder het handvest `Talent naar de Top', waarmee het zich verbindt aan het doel om meer vrouwen in de bovenste regionen van het management te krijgen. Enige exposure kreeg bestuursvoorzitter Zalm daar overigens wel mee. Zijn handtekening was namelijk precies de honderdste. Een mijlpaal. En een teken van de nieuwe wind, schrijft Management Team.

De Top 10 1. ABN Amro 2. Randstad 3. FNV 4. Achmea 5. De Baak 6. Schouten & Nelissen 7. De Zonnebloem 8. academisch ziekenhuis Maastricht 9. &Samhoud 10. ING