Politie Groningen

Woensdag 29 december 2010

Provincie Groningen , 29-12-2010

Vrachtwagenchauffeur en bedrijf krijgen boete

GRONINGEN Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Slowakije en het Slowaakse bedrijf waar hij voor werkt zijn dinsdagochtend beboet. Bij een controle bleek dat de digitale tachograaf niet werkte. Er was een magneet geplaatst die ervoor zorgt dat er geen registratie plaatsvindt van de rij- en rusttijden, de afgelegde afstand en de
snelheidsbegrenzer. Agenten hebben de sensor opnieuw laten verzegelen. De chauffeur kreeg een boete van 440 euro. Het bedrijf waarvoor hij reed kreeg een boete van 1320 euro. Ook kreeg hij een rijverbod van 11 uren opgelegd.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Een 20-jarige bromfietser uit Groningen is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 38-jarige automobilist uit Zuidbroek reed over de Sontweg in Groningen. Hij gaf de bromfietser, die rechts op het fietspad reed, op de kruising met Het Hout geen voorrang. Beide verkeersdeelnemers konden een aanrijding niet meer voorkomen. Door de botsing kwam de Stadjer met een harde klap op het wegdek terecht. Hij is met een pijnlijke heup naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Valse merkkleding in beslaggenomen

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een partij vervalste merkkleding (133 stuks ondergoed) in beslaggenomen. Politieagenten reageerden op een melding van de verkoop van illegale handel op een kerstmarkt in Groningen. Agenten spraken de eigenaar van de kraam, een 27-jarige man uit Zoetermeer, aan. Na controle bleek dat alle waar merkvervalsingen waren. In samenwerking met de Stichting Namaakbestrijding de Stichting Namaakbestrijding (in april 1991 opgericht op initiatief van de Kamer van Koophandel Amsterdam met als doelstelling de bestrijding in de handel in namaakproducten) werden de namaakspullen in beslaggenomen. De marktkoopman kon na het aflegen van een verklaring weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN - Een 66-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmiddag op de kruising van de Noorderstationsstraat met de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw werd van achteren aangereden door een 32-jarige automobiliste uit Groningen. De bestuurster werd vermoedelijk door haar kinderen in de auto afgeleid. Door de aanrijding kwam de fietsster ten val. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Wanbetaler aangehouden

BELLINGWEDDE - De parketpolitie houdt in de maand december een aantal actiedagen om nog zoveel mogelijk openstaande justitie
vorderingen/boetes te innen. Dinsdagmiddag werd een 28-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij had nog voor ruim 2500 euro aan boetes en/of 27 dagen gevangenisstraf openstaan. Omdat de man de boetes niet kon betalen werd hij ingesloten. De parketpolitie stelt de mensen, die het aangaat, nog steeds in de gelegenheid stellen om alsnog aan hun schulden te voldoen. Men voorkomt daarmee dat men de feestdagen in een huis van bewaring door moet brengen. Mocht men openstaande boetes willen betalen kan dit gedurende de opstellingsuren op alle basiseenheden van de regiopolitie Groningen. Mocht men vragen hebben over openstaande boetes kan men contact opnemen met de Parketpolitie op nummer 050-3166681.

Narcomobilist aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagmiddag een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. Politieagenten reageerden op een melding van een automobilist die op de Wibenaheerd in Groningen onwel zou zijn. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder zijn auto met een vreemde rijstijl aan de kant van de weg had gezet. Toen agenten vervolgens de portier openden zagen zij dat de versufte bestuurder vermoedelijk onder invloed was van verdovende middelen. Bij onderzoek in de auto troffen dienders een flesje met vloeistof aan. Omdat agenten vermoedden dat het om GHB ging, moest de bestuurder mee naar het ziekenhuis. Daar is door de arts een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of de bestuurder deze drugs gebruikt heeft. Na verhoor op het politiebureau kon de verdachte weer gaan. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

NIEUW-BEERTA - De politie heeft dinsdagavond een 56-jarige man uit dezelfde plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist werd op de Langeweg in Nieuw Beerta gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,4. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Agressieve alcomobilist aangehouden

GRONINGEN - Een 48-jarige man uit Groningen is dinsdagavond door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en verzet bij zijn aanhouding. Een agent in burger zag dat de automobilist met hoge snelheid over de Korreweg reed. In de Surinamestraat in Groningen trof de agent de automobilist aan. De bestuurder liep hierop agressief op de agent af. De agent merkte dat de 48-jarige bestuurder onder invloed was van alcohol. Toen de agent de Stadjer wilde aanhouden verzette hij zich. Nadat de agent assistentie van collegas had ingeroepen kon de agressieve man met gepast geweld worden ingerekend. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,5. Hij werd verhoor ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Met slok op en zonder gordel in de auto

GRONINGEN Een 49-jarige man uit Groningen is dinsdagavond op de Siersteenlaan aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man zonder gordel rijden. Hij werd langs de kant van de weg gezet. Ze roken een alcohollucht en een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Hij bleek ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben tijdens de ademanalysetest op het politiebureau. Hij krijgt proces-verbaal.

Zonnebank leidt naar hennepplantage

VEENDAM Een zonnebank heeft dinsdagavond naar een hennepplantage geleid. Een bewoner van een woning aan de Landbouwstraat wilde onder de zonnebank, deed de stekker in het stopcontact waarna de stoppen eruit vlogen. Vanwege de rookontwikkeling werd de brandweer ingeschakeld. Vanwege het gedrag van de bewoner vermoedden agenten dat er een kwekerij in de woning was. Dit bleek ook het geval. Op zolder werd een afgesloten ruimte gevonden met de gebruikelijke kweekapparatuur erin. De kwekerij was niet meer in werking. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. De bewoner wordt gehoord.

Verkeershork aangehouden

HAREN De politie heeft dinsdagavond op de autosnelweg A28 bij Haren een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer werd door politieagenten op de snelweg geklokt met een snelheid van ruim 160 km/uur. Ook maakte de hardrijder zich schuldig maakte aan het afsnijden van diverse automobilisten, kleven en het constant op de rem trappen. De automobilist werd aan de kant gezet en moest mee naar het politiebureau. Na het uitreiken van de meerdere bekeuringen kon de verkeershork weer gaan.

Politie onderzoekt inbraak in bakkerij

GRONINGEN - De politie onderzoekt een inbraak die woensdagmorgen aan het Overwinningsplein heeft plaatsgevonden. Politieagenten reageerden op een inbraakmelding door een alerte burger. Rond 04:00 uur zag deze getuige dat er door drie mannen in een bakkerij aan het Overwinningsplein werd ingebroken. Het trio ging er bij de komst van de politie rennend vandoor. Een zoektocht in de omgeving was toen zonder resultaat. Wel troffen agenten werd in de omgeving de vermoedelijke auto van de inbrekers aangetroffen. Deze werd in beslaggenomen. Na onderzoek bleek dat de inbrekers het een slot van een toegangsdeur van de bakkerij hadden geforceerd. Zij hadden het voorzien op de kluis. Er is een onbekend geldbedrag weggenomen. Later in de nacht troffen politieagenten op de A28, nabij de Witte Molen, een 42-jarige man uit Rotterdam aan. Hij liep over de vluchtstrook in de richting van Assen. De man moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de Rotterdammer in het bezit was van inbrekerswerktuig. Hij werd ingesloten op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak in de bakkerij. De politie stelt een onderzoek in.