Politie Gelderland-Midden

Edese zwartrijder aangehouden

Publicatiedatum: 29-12-2010 10:50:53

EDE - Een 45-jarige Edenaar is woensdagmiddag 28 december rond vijf aangehouden op het treinstation Ede-centrum. De man had zonder kaartje plaatsgenomen in de trein. Toen de conducteur rond vijf uur meerdere malen naar zijn plaatsbewijs en vervolgens zijn identiteitsbewijs vroeg, weigerde de man mee te werken. Daarop werd de politie gewaarschuwd. De man kon ook aan de agenten geen identiteitsbewijs laten zien. De Edenaar werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg de man een bekeuring van zowel de conducteur als een bon de politie voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs. (144404-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee man aangehouden na pogingen winkeldiefstal
Publicatiedatum: 29-12-2010 10:50:20

EDE - De politie in Ede heeft woensdag 28 december kort na elkaar twee verdachten aangehouden toen hun pogingen tot winkeldiefstal uit de hand liepen.

Een 17-jarige jongen uit Veenendaal werd rond vijf uur aangehouden in een winkel aan de Brouwerstraat het centrum van Ede op verdenking van bedreiging van een beveiligingsmedewerker. De medewerker vermoedde dat de jonge Veenendaler bezig was om de beveiliging van een MP3-speler te verwijderen. Toen de medewerker hem daar op aansprak zou de jongen hem hebben bedreigd. Daarop werd de politie gewaarschuwd. De jongen werd aangehouden op verdenking van bedreiging en hij is in verzekering gesteld.

In dezelfde winkel aan de Brouwerstraat werd rond half acht een 27-jarige man uit Veenendaal aangehouden na een poging tot diefstal van twee telefoons. De man wilde de winkel verlaten zonder te betalen voor de telefoons. Toen de beveiligingsmedewerker wilde ingrijpen ontstond er een worsteling met de verdachte. De Veenendaler is aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Na verhoor op het politiebureau kon de man weer naar huis. Het Openbaar Ministerie zal zich over de zaak buigen.

Winkeldieven in Ede betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is samen met het Hoofd Bedrijfsschap Detailhandel (HBD) sinds 1 oktober 2010 met het project `Afrekenen met Winkeldieven' gestart.
(144418, 144430-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden voor winkeldiefstal

Publicatiedatum: 29-12-2010 10:49:46

WAGENINGEN - In een supermarkt aan de Tarthorst in Wageningen is woensdagmiddag 28 december een 55-jarige Wageninger aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man werd rond twaalf uur betrapt door een medewerker toen hij de winkel wilde verlaten zonder een pak vlees af te rekenen. Na verhoor op het politiebureau is de Wageninger weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van Justitie. (144243-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---