Gemeente Wassenaar

Aandachtspunten jaarwisseling

Illegaal vuurwerk

Het afsteken van illegaal vuurwerk is gevaarlijk voor de gebruiker maar ook voor de directe omgeving. Maar ook wonen in de buurt van iemand die illegaal vuurwerk heeft in- en opgeslagen is beslist niet veilig. Als u hiervan weet heeft kunt u dit het beste melden bij de politie via 0900-8844.

Denk aan inbraakpreventie

Bijvoorbeeld ook als u de jaarwisseling niet op het eigen huisadres doorbrengt. Hoe verlaten ziet uw woning er uit? Weten uw buren of u wel of niet thuis bent? Kijk op:
http://www.politie.nl/Haaglanden/projecten/voorkomwoninginbraak.asp

Vernielingen, brandstichting of geweld

Als u weet wie hierbij betrokken is, geef dat dan door aan de politie via 0900-8844. Als je de dader kent en de dader kent jou ook, is dat niet zo makkelijk. Bel dan naar Meld Misdaad anoniem 0800-7000 Geweld tegen hulpverleners; agressie en geweld Er is sprake van een "zero-tolerance-beleid ten aanzien van geweld tegen hulpverleners maar ook wanneer de hulpverleners bij het uitvoeren van hun taken worden belemmerd. Bij agressie en/of geweld tegen werknemers met een publieke taak zal door het Openbaar Ministerie een verhoogde (dubbele) strafeis worden gesteld. Geweldszaken tegen hulpverleners komen in principe in aanmerking voor (super)snelrecht.

Daders uit anonimiteit

De politie maakt in toenemende mate gebruik van mobiele camera's en videoregistratie om de identiteit van daders te achterhalen. Met het oog het herkennen van daders worden tijdens de jaarwisseling vooral ook de wijkagenten ingezet. Is een dader herkend dan hoeft niet direct tot een aanhouding te worden overgegaan. Dat kan soms beter op een later moment.

Obstakels op de weg

Het is belangrijk dat tijdens de jaarwisseling geen obstakels op de weg worden geplaatst en dat de doorgang voor de nood- en hulpdiensten niet in het gedrang komt.

Wat kunt u nog meer doen?


- houd rekening met (huis)dieren


- ruim het afval achteraf op in een afvalzak / minicontainer en voorkom dat hiermee gevaarlijke situaties voor kinderen ontstaan

Buurtpreventie Oostdorp

Bewoners van de wijk Oostdorp vormen een buurtpreventieteam en surveilleren in aanloop en voorafgaand aan de jaarwisseling in de eigen wijk. Contactpersonen uit de wijk zijn: Annelies Groenewegen en Kees Riem.

Bewonersbrief Oostdorp 07-12-2010

* 29 december 2010