Politie Hollands Midden

Leiden - aanhouding na heling

Leiden, 29-12-2010 o De politie heeft dinsdag 28 december, om 21.55 uur, een 46-jarige man uit Den Haag aangehouden wegens heling.

Een 41-jarige man uit Leiden parkeerde rond 17.15 uur zijn auto op de Vestwal te Leiden, bij terugkomst was het raam van het voertuig ingeslagen en was de PDA, een hancomputer, weg genomen die hij had achtergelaten in de auto.

Het slachtoffer heeft ter plaatse rond gevraagd of er iemand wist wie zijn PDA had gestolen. Later werd hij benaderd door een persoon die tegen betaling zijn PDA terug kon brengen. Hij maakte vervolgens de afspraak om hem omstreeks 22.00 uur op de 3e Binnenvestgracht te treffen. Vervolgens is het slachtoffer naar het politiebureau gekomen om hiervan melding te maken en aangifte te doen van diefstal. Onder begeleiding van twee agenten gekleed in burgerkleding heeft men de verdachte op heterdaad kunnen aanhouden voor heling.

Geen gelegenheid, geen dief De politie adviseert automobilisten om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Een autodief is vaak een gelegenheidsdief. Als er waardevolle spullen in de auto worden achtergelaten zoals navigatiesystemen, laptops en autoradios dan nemen dieven hun kans waar. De politie roept daarom iedereen op: geef de dief geen gelegenheid en laat geen spullen achter, ook al bent u maar eventjes weg.