Gemeente Voorschoten

afvalinzameling

Aangepaste regeling afvalinzameling

In verband met de slechte weersomstandigheden in de week voorafgaand aan de Kerst, was besloten om tot en met het einde van het jaar alleen nog maar afval op te halen langs de hoofdwegen in Voorschoten.

Omdat de wegen inmiddels al beter begaanbaar zijn, wordt vanaf woensdag 29 december de afvalinzameling uitgebreid met de secundaire wegen. Dit zijn de wegen die normaliter gebruikt worden om de wijk uit te rijden naar een doorgaande weg (wijkontsluitingswegen). Afval ophalen in de binnenwijken is helaas nog steeds niet mogelijk.

Aangepaste regeling dinsdag-wijk

Voor de wijken waar op dinsdag normaliter het afval opgehaald zou worden, is de afvalinzameling aangepast. De vrachtwagens van het Uitvoerend Bedrijf halen op woensdag 29 december naast het afval van de woensdag-route, nogmaals het afval langs de hoofd -en wijkontsluitingswegen van de dinsdag-route op.

Vanaf donderdag wordt de afvalinzameling voor alle wijken op de hoofd
-en wijkontsluitingswegen weer op de geplande manier opgehaald.

Extra inzameling rest-afval

Van maandag 3 januari t/m vrijdag 7 januari komt de GFT-inzameling, die voor die week gepland staat te vervallen. Daarvoor in plaats wordt het restafval een keer extra opgehaald op de dag waarop u normaliter uw GFT-afval zou aanbieden. Wij hopen u hiermee tegemoet te komen na het kerstweekend, waarbij veel restafval vrijkomt en er zeer weinig GFT-afval wordt aangeboden

Vuurwerk

U heeft een rode vuurwerkzak in de bus ontvangen. Voor de inzameling van vuurwerk komt de gemeente op maandag 3 januari langs. Het Uitvoerend Bedrijf van de gemeente Voorschoten haalt het in één keer op in heel Voorschoten. Helpt u ons een handje mee met opruimen?

Kerstbomen

De gemeente haalt in de eerste week van januari de kerstbomen op. U kunt uw boom op de dag van de afvalinzameling in uw wijk aanbieden.
* Maandag 3 januari: Noord Hofland

* Dinsdag 4 januari: Adegeest, Krimwijk, Leidseweg tot aan het gemeentehuis

* Woensdag 5 januari: Nassauwijk, Dobbewijk, Centrum en Starrenburg I
* Donderdag 6 januari: Bloemenwijk, Boschgeest en Starrenburg II
* Vrijdag 7 januari: Vlietwijk en Bijdorp

Meer informatie

Bel voor meer informatie gratis met het Servicepunt van het Uitvoerend bedrijf. Telefoonnummer (0800) 235 82 48, op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 16.00 uur. Of stuur een e-mail naar servicepunt@voorschoten.nl

* 29 december 2010