Gemeente Smallingerland


Meer parkeervergunningzones

In straten rondom het centrum vanaf 1 januari.

Op 1 januari 2011 worden de vergunningzones voor parkeren in woonstraten in en rond het centrum formeel uitgebreid. De maatregelen komen voort uit nieuw parkeerbeleid. Zo zorgen we ervoor dat veel bewoners in en rond het centrum parkeerruimte krijgen in de straten om het centrum. Op die manier is er op de parkeerterreinen in en bij het centrum en in de P garage ruimte voor mensen die werken in het centrum en vooral ook ruimte voor het publiek dat het centrum bezoekt. In de afgelopen maand hebben alle huishoudens die een vergunning hebben aangevraagd een acceptgiro gekregen voor de vergunningen die in de eerste ronde zijn toegekend. De vergunning is geldig als er is betaald. Adressen waar meer auto's geregistreerd staan of mensen die de ruimte op eigen erf anders willen blijven gebruiken, gaan in de tweede ronde mee. De beoordeling daarvan is nagenoeg afgerond. Toekenning vindt plaats op basis van beschikbare ruimte.
De administratieve verwerking van de toe te kennen vergunningen (of de weigering ervan) loopt door tot in de loop van januari. Het is goed mogelijk dat op 1 januari de borden die de grenzen van de vergunningzones aangeven nog niet op hun plek staan. Dat heeft te maken met de winterse weersomstandigheden. Met vorst in de grond lukt ook het plaatsen van borden niet goed.

Wennen aan nieuw systeem tot 1 maart
De handhavers zullen niet meteen vanaf 1 januari foutparkeerders in de uitgebreide vergunningzones gaan beboeten. We nemen een gewenningsperiode van 2 maanden in acht, dus tot 1 maart 2011. In de tussentijd zullen we natuurlijk wel goed in de gaten houden hoe het nieuwe systeem in de praktijk uitpakt.