Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 29-12-2010

Politie onderzoekt mogelijke oplichting venter door nepagenten

De politie onderzoekt het relaas van een 41-jarige man uit
's-Hertogenbosch die dinsdagmiddag op de Vondelstraat mogelijk opgelicht is door twee nepagenten. Hij moest omdat hij kennelijk niet over de vereiste vergunning beschikte zijn handelswaar, messensets en gereedschap aan hen afstaan

De Bosschenaar vent al twaalf jaar met gereedschap en messensets. Gistermiddag werd hij op de Vondelstraat aangesproken door een blanke man en een vrouw, die een soort van politiepak aanhadden. Ze vertelden hem dat hij in overtreding was. Hij moest zijn vier gereedschapsboxen en twee messensets met een gezamenlijke waarde van bijna 500 euro aan hen afstaan. Daarna stapten ze in een donkere auto en reden weg.

De wijkagent heeft gisterenmiddag met zowel diverse collega's als de gemeente contact gehad. Er heeft zich geen enkele opsporingsambtenaar bij hem gemeld die deze inbeslagname heeft gedaan. Het vermoeden is dan ook dat de Bosschenaar het slachtoffer is geworden van oplichters die zich uitgegeven hebben als (politie)agenten. Getuigen die dit voorval hebben waargenomen, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 09000-8844.

Verkeerscontrole in Rijen

RIJEN: De politie heeft dinsdagmiddag op de Regenstraat, vlak bij de kruising met het Raadhuisplein een verkeerscontrole gehouden. Er werden 20 bekeuringen uitgeschreven. Ook werd nog een vonnisklant aangehouden. Een 51-jarige man uit Weelde moest nog een boete van 140 euro
afrekenen. Hij heeft een kwitantie gekregen.

Er werden 17 bekeuringen opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel. Twee bestuurders gingen op de bon omdat ze niet handsfree belden. Verder werd er nog een automobilist bekeurd die zijn rijbewijs niet kon tonen.

Drugs en vuurwerk in auto

OOSTERHOUT: Een 26-jarige Oosterhouter is dinsdagavond op de
Statendamweg betrapt op het bezit van drugs en vuurwerk. De agenten roken tijdens de controle van de auto van de Oosterhouter een
henneplucht. Ook zagen ze vuurwerk in de auto liggen. Er werden drie gripzakjes hennep aangetroffen, twee Bengaalse kaarsen en een doosje grondbloemen. In de auto lag ook een pakket met daarin 20 lege gripzakjes met daarin hennepresten. Hij zegt daarover dat die drugs voor eigen gebruik zijn.

Politie onderzoekt inbraken

EETHEN: Vannacht is omstreeks 02.50 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Korten Bruggert, Inbrekers hebben het slot van de voordeur open weten te breken. Uit de zaak zijn enkele kettingzagen gestolen.

RIJEN: Woninginbrekers hebben vannacht toegeslagen op een adres aan de Cort van der Lindenstraat. De daders vonden daarbij de sleutels van een auto, een zwarte Mercedes, met het kenteken 70-JXR-4. Deze auto werd gestolen. De inbraak en de diefstal werden vanmorgen rond 07.30 uur ontdekt. Op een ander adres in deze straat bleef het bij een poging. Er is een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 29-12-2010 13:54 | © Regio Midden en West Brabant |