Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 29 december

Alkmaar, 29-12-2010 o 14.00 uur

Vermiste Leon Farez weer terecht

Heerhugowaard, woensdag 29 december

De vanaf zaterdag 18 december vermiste 15-jarige Leon Farez is weer terecht. Zijn familie meldde dat hij in de loop van dinsdagavond weer naar huis was teruggekeerd. Waar Leon in de tussentijd is geweest is nog niet bekend. Hij verkeert in goede gezondheid.

Op de 18e verliet Leon zijn ouderlijk huis in Heerhugowaard verlaten. Hij werd voor het laatst gezien in de trein in Alkmaar. Hier kreeg hij een bekeuring omdat hij zonder kaartje reisde.

Brandstichting in woning

De Goorn, woensdag 29 december

Op woensdagmorgen omstreeks 01.55 uur bleek er brand te zijn in een woning aan de Kanteel in De Goorn. De brand werd gemeld door buurtbewoners die de brand in de hal van een hoekwoning hadden ontdekt. De bewoners bleken niet thuis te zijn.

Onderzoek wees uit dat er mogelijk een inbraak had plaatsgevonden. De gehele woning was overhoop gehaald en ook de achterdeur bleek open te staan.

In de hal waar de brand ontstond, deed de politie een technisch sporenonderzoek naar de brandoorzaak. De politie houdt rekening met brandstichting.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Drie aanhoudingen in verband met schietincident

Castricum, dinsdag 28 december

Op dinsdagavond hield de politie drie mannen aan in verband met het schietincident op vrijdag 24 december op de Zeeweg in Castricum, waarbij een 28-jarige Amsterdammer zwaar gewond raakte. Het slachtoffer verklaarde rond 22.15 uur te zijn beroofd, waarbij schoten op hem werden gelost en waarbij zijn auto in brand was gestoken. Het slachtoffer had zich uit de auto kunnen bevrijden en had hulp ingeroepen.

De verdachten konden worden aangehouden op de A9 bij Heemskerk waar zij met zijn drieën in een auto reden. Het gaat om een 30-jarige man uit Utrecht, een eveneens 30-jarige man uit Amsterdam en een 34-jarige Heemskerker.

Het slachtoffer is nog steeds opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

Woninginbraak

Heerhugowaard, dinsdag 28 december

Op dinsdag werd tussen 14.00 en 22.30 uur (vermoedelijk rond 19.00 uur) ingebroken in een woning aan de Top Naefflaan in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door een bloembak door een raam te gooien. Het hele huis werd doorzocht. Hierbij werden onder anderen sieraden buitgemaakt.

Broek op Langedijk, woensdag 29 december

Op woensdagmorgen omstreeks 03.30 uur werd een inbraak ontdekt in een woning en een loods aan de Kosterij in Broek op Langedijk. Hierbij werden onder anderen een auto en sieraden buitgemaakt. Het gaat hierbij om een zwarte Citroen Berlingo met het kenteken 1-VGG-91.

Noord-Scharwoude, dinsdag 28 december

Op dinsdagavond omstreeks 18.45 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Hulststraat in Noord-Scharwoude. Een getuige had rond die tijd twee mannen weg zien rennen vanuit de achtertuin. Bij onderzoek bleek er te zijn ingebroken. Omdat de bewoners op vakantie waren, is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen.

Quad en buitenboordmotoren

Alkmaar, dinsdag 28 december

Op dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur zag de politie een 18-jarige man uit Alkmaar op een quad rijden op de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. Op de quad was een kentekenplaat gemonteerd dat gezien de letter/cijfercombinatie voor een motorfiets was afgegeven. Controle wees uit dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs, het kenteken niet was afgegeven voor de quad, maar als vermist was opgegeven en dat de quad niet was voorzien van een framenummer dat in Nederland geregistreerd staat.

De verdachte werd aangehouden en de quad werd in beslag genomen. De verdachte verklaarde dat hij het apparaat, samen met zijn vrienden, had geruild voor een gestolen buitenboordmotor.

De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de quad, naar de gestolen buitenboordmotor(en) en naar de vrienden van de verdachte.

Aanhouding in vuurwerkonderzoek

Grootebroek, dinsdag 28 december

Op dinsdagmiddag werd in zijn woning in Grootebroek een 21-jarieg man aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben en/of verkopen van illegaal vuurwerk. De naam van de verdachte was naar voren gekomen in een groter onderzoek naar handel in illegaal vuurwerk.

In de woning van de verdachte vond de politie een partij illegaal vuurwerk waarvan de verkoop, het gebruik en het voorhanden hebben in Nederland verboden is, zoals cobra 6, nitraatbommen en 3-inch mortieren.

De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Growshops op orde

Schagen, 23 december

Op 20 en 23 december voerde de politie in samenwerking met gemeente Schagen controles uit op twee in Schagen gevestigde growshops. Hierbij werd de administratie en de inrichting van de bedrijven onderzocht. Er werden geen onregelmatigheden geconstateerd.