Gemeente Midden-Delfland

Landelijke Naturalisatiedag

Â

Â

Op 15 december 2010 (Koninkrijksdag) heeft de jaarlijkse landelijke naturalisatiedag plaatsgevonden. De naturalisatiedag is bedoeld om stil te staan bij het Nederlands staatsburgerschap. Gemeenten organiseren deze bijeenkomst om nieuwkomers op speciale wijze welkom te heten omdat ze de inburgering goed hebben afgesloten en zijn genaturaliseerd.

Uiteraard heeft ook de gemeente Midden-Delfland hieraan op een persoonlijke manier invulling gegeven. Omdat de dag in het teken staat van Nederlander zijn, is de bijeenkomst georganiseerd in Pannenkoekboerderij ât Sonnetje in Maasland. Nadat wethouder Van Nimwegen op een ontspannen manier meer had verteld over de geschiedenis van Nederland en uiteraard ook had stilgestaan bij het bijzondere karakter van onze gemeente, is onder het genot van een heerlijke pannenkoek verder gepraat en ook veel gelachen. De bijeenkomst had dit keer een extra bijzonder karakter. Niet alleen stonden we stil bij de mensen die eerder in 2010 Nederlander zijn geworden, maar ook werd aan twee volwassen heren en drie jongere heren op de naturalisatiedag het bewijs van Nederlanderschap overhandigd en is de verklaring van verbondenheid afgelegd.

Wij kunnen terugkijken op een geslaagde en vooral erg gezellige bijeenkomst. Uiteraard hopen wij ook dit jaar weer de ânieuwe Nederlandersâ te mogen verwelkomen op de naturalisatiedag.

wethouder Van Nimwegen te midden van de genodigden van de naturalisatiedag vlnr: Ayoub en Marouane el Battioui, Daniel van Mil, Fernandes van Mil, de heer El Battioui met zijn jongste zoon Zakaria, mevrouw Youngtong en de heer Fontana. Later op de avond zijn ook de heer Feili met zijn vrouw en zoon aangeschoven.

Â