CooperVision draagt bij aan duizenden oogtesten in Cambodja

29/12/2010 14:39

MissPublicity

CooperVision draagt bij aan duizenden oogtesten in Cambodja

Zichtbaar resultaat met aankoop contactlenzen

Lenzendragers van de multi-focale lens Proclear hebben dit jaar op sympathieke wijze een steentje bijgedragen aan een project van Dark & Light in Cambodja. Dit op initiatief van de producent CooperVision, die zowel nationaal als internationaal zich graag inzet voor goede doelen. Zo heeft de contactlenzenproducent in Groot-Brittannië een grootschalige actie ingezet met Proclear voor de stichting Pink Ribbon. Dit jaar is de multi-focale lens Proclear ingezet voor de ondersteuning van een goed doel in Nederland. In de maand van het Zien is, in samenwerking met stichting Dark & Light het project IRIS in Cambodja ondersteund. Inmiddels is de opbrengst bekend en kan het project voor blindheidpreventie in de plattelandsgebieden van Cambodja met succes worden uitgevoerd.

Zet je (lens) in voor het goede doel

Tijdens de maand van het Zien in Nederland, doneerden gebruikers van de multi-focale contactlens Proclear bij aankoop van hun maandelijkse lenzen automatisch een bedrag van twee euro per verpakking. Met deze giften wordt kansarme kinderen in Cambodja een verbetering van levenskwaliteit geboden. Het investeren in plaatselijk oogheelkundig personeel resulteert in een effectieve bestrijding van vermijdbare blindheid.

Zichtbaar verschil

IRIS voert medische checks uit en helpt waar nodig met oogoperaties. Het project sluit aan bij plannen van Vision2020 in Cambodja. Met de opbrengst van CooperVision wordt een bijdrage geleverd aan de uitvoering van 2700 oogtesten en 517 staaroperaties. Drie opticiens zullen van start gaan in de drie oogklinieken om testen te doen en brillen aan te meten. Oogheelkundig verpleegkundigen ontvangen een opleiding en ook andere medewerkers krijgen een training in primaire oogzorg. In vijf provincies krijgt een groot aantal mensen een zichtreddende operatie dankzij het jaarlijkse oogzorgkamp, dat wordt georganiseerd in samenwerking met het nationale comité ter bestrijding van blindheid. Aan het Nationale Oogzorgprogramma van Cambodja zal blijvend voortgezette ondersteuning gegeven worden.

Overige informatie

Stichting Dark & Light

Het opzetten van goedlopende ontwikkelingsprojecten in Azië en Afrika is een vak. Dark & Light heeft de nodige medische kennis & ervaring in huis om projecten op het gebied van oogzorg en integratie en acceptatie van mensen met een handicap te toetsen en te begeleiden. De organisatie beschikt over een uitgebreid netwerk aan organisaties en experts die zich wereldwijd inzetten voor hulp aan (visueel) gehandicapten. Hierbij krijgen zij al jaren support van CooperVision.

Stichting Dark & Light is volgens dagblad De Trouw op het gebied van gezondheidszorg het beste goede doel van Nederland. Daarnaast zat Stichting Dark & Light in de finale voor de ANBO MAX Goede Doelen Prijs 2010 en eindigde op een fraaie tweede plaats met ruim 7.000 stemmen.

CooperVision

Proclear Multifocal is een product van CooperVision Nederland B.V., pionier in de ontwikkeling van hoogwaardige contactlenzen en één van 's werelds grootste producenten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.darkandlight.org/Land/3/5/10/index.html