Stichting Wakker Dier

Sanne Vogel en D!o verkozen tot Meest Sexy Vegetariers van 2010 (29 december 2010)
Amsterdam, 28 december 2010: Vandaag in Odeon worden actrice Sanne Vogel en cartoonist D!o gehuldigd tot Meest Sexy Vegetariërs van 2010. Zij kregen de meeste van de 27.000 stemmen. Leon Verdonschot, winnaar 2009, maakt de winnaars bekend en onthult met Wakker Dier een foto van Sanne en Dio met de slogan: "een dag vegetarisch, is een dag goed geleefd". Sanne en Dio willen hiermee aangeven dat wat je ook hebt uitgespookt, met elk dagje vegetarisch eten draag je bij aan een beter dierenwelzijn, klimaat en milieu. Sanne zal vanaf vandaag op de radio te horen zijn met een spotje tegen de kiloknaller. Dio wil met Wakker Dier een nieuwe doelgroep aanspreken: "ik wil laten zien dat ook foute mannen iets goeds kunnen doen". Nicolette Kluijver werd voor derde jaar op rij tweede. Tijdens de huldiging worden de favoriete `sexy vega snacks' van de zes finalisten gepresenteerd.

Sanne en Dio:

Sanne Vogel, actrice, schrijfster en regisseur, kreeg massaal stemmen via haar oproepen op Twitter. Zij is vanaf vandaag een week lang op Radio 1,2,4, Classic FM en ORN te horen met een radiospot tegen de kiloknaller:
"Ik ben Sanne Vogel en míjn wens voor 2011 is dat supermarkten stoppen met het stunten met vlees. Zo'n kip van een paar euro heeft een rotleven gehad. Voor mij is een kip een dier en geen stuntartikel. Laten we in 2011 fatsoenlijker gaan eten. Kijk op wakker dier.nl".

D!o is cartoonist en eigenaar van de site www.johnandjohn.nl die maandelijks zo'n 80.000 bezoekers trekt. Hij is sinds zijn dertiende vegetariër en noemt zichzelf een `seksistisch varken'. "Met D!o als winnaar hebben we vegetariërs voorgoed uit de geitenwollensokkenhoek getrokken", aldus Wakker Dier. D!o wil laten zien dat ook foute mannen goede dingen kunnen doen. Ook zware rokers, beruchte drinkers en stugge seksisten kunnen dieren een warm hart toedragen.

Hoezo, sexy vegetariërs?

Wakker Dier vindt vegetariërs sexy, omdat ze elke dag opnieuw met hun bord klimaat, milieu en de dieren helpen. Bovendien zijn vegetariërs slim omdat ze niet klakkeloos eten wat hen wordt voorgeschoteld. Aan de verkiezing van de Meest Sexy Vegetariër deden dit jaar 22 bekende Nederlandse vegetariërs mee. Een enkeling eet af en toe biologisch vlees of vis. Dat mag, want Wakker Dier leeft onder het motto `beter inconsequent goed, dan consequent fout'. Na 17.000 stemmen bleven zes finalisten over: Luc Seton, Dewi Morgaine, Nicolette Kluijver, Edgar Wurfbain en natuurlijk Sanne en Dio. Zij genereerden via hun eigen campagnes op internet, radio en social media nog eens 13.000 stemmen waarvan 3.000 vals bleken en moesten worden verwijderd.

Winnaars van de vorige jaren waren Marly van der Velden en Antonie Kamerling (2006), Guido Weijers en Monique van der Werff (2007), Noah Valentyn en Ancilla Tilia (2008), Leon Verdonschot en Inge Schrama (2009). Wereldwijd werden Olivia Wilde and Gabe Saporta verkozen tot Meest Sexy Vegetariërs van 2010 door PETA.