Politie Hollands Midden

Katwijk - Verlaten plaats ongeval

Katwijk, 29-12-2010 o Op woensdag 29 december tussen 10.00 uur en 11.30 uur is er op de strandweg in Katwijk schade ontstaan aan een auto die geparkeerd stond. Gezien de aard van de schade is dit vermoedelijk door een motorvoertuig veroorzaakt.

Politie Hollands Midden wijst bestuurders van motorvoertuigen erop dat het verlaten van een plaats van een ongeval zonder je gegevens kenbaar te maken bij de andere partij een hoge boete kan opleveren. De politie ziet dat er met enige regelmaat personen doorrijden na een aanrijding. Zeker in deze periode, waarin veel wegen moeilijker begaanbaar zijn vanwege de gladheid, gebeurt dit te vaak. In veel gevallen noteert een getuige een kenteken waardoor de dader kan worden achterhaald.

De politie vraagt bestuurders hun verantwoordelijkheid te nemen en hun gegevens aan de benadeelde te geven of achter te halen achter de ruitenwissers als niet duidelijk is wie de eigenaar is. Omstanders die de aanrijding zien gebeuren wordt gevraagd de veroorzaker aan te spreken of de politie te bellen. Het verlaten van een plaats van een ongeval is een misdrijf. Het Openbaar Ministerie legt, afhankelijk van de ernst van de zaak, boetes op die minimaal 250 bedragen.