Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Bussumer aangehouden op verdenking van mishandeling

Bussum, 29-12-2010 o Woensdag 22 december werd een 22-jarige inwoner van Bussum aangehouden voor de mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot op de Herenstraat.

De 17-jarige Bussumer stond rond 02.15 uur in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december 2010 buiten voor een café. Aldaar waren wat mensen sneeuwballen aan het gooien. Op een gegeven moment kreeg de Bussumer een sneeuwbal in zijn gezichtvan een voor hem onbekende man (de 22-jarige Bussumer) en vlak hierna kwam er nog meer sneeuw zijn kant op. De 17-jarige Bussumer was het zat en sloeg de sneeuw uit de handen van de man. Hierop kreeg hij direct een kopstoot. De Bussumer liep weg en sprak agenten die langs reden aan. De agenten gingen op zoek naar de man. Deze kwam echter, toen de agenten uit het zicht waren, samen met nog twee mannen terug. De Bussumer werd naar de grond geduwd en werd meerdere malen geschopt en geslagen. Een van hen riep"Dit krijg je er nu van als je de politie erbij haalt." en daarna liepen ze weg. De 17-jarige Bussumer raakte gewond aan zijn neus en liep kneuzingen op.

Op basis van getuigenverklaringen en onderzoek kon woensdag 22 december de 22-jarige Bussumer als verdachte worden aangehouden. Het onderzoek naar de twee andere betrokkenen loopt verder. De Bussumer is vrijdag 24 december voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam en in bewaring gesteld.