Dienstenbond CNV

Nieuws

28 december 2010

Charles Vögele praat nu wel met vakbonden over Sociaal Plan

Uitkomst onzeker

Vorige maand heeft CNV Dienstenbond je geïnformeerd over het sociaal plan dat jullie directie en ondernemingsraad-zonder met de vakbonden te praten-heeft afgesloten. Een deal bleek gesloten over hoe afscheid te nemen van medewerkers, die geconfronteerd waren met sluiting van de winkel. CNV Dienstenbond was daar niet blij mee. Wij vonden het niet netjes, dat je als parttimer minder begeleiding krijgt naar nieuw werk dan fulltimers. Dat je op hele korte termijn een eventuele overplaatsing te horen krijgt, zonder dat je privé zaken goed kan regelen. En dat de vergoeding die je krijgt voor inkomensverlies erg mager is. Recent hebben we samen met FNV Bondgenoten hierover met de directie gesproken, om onze bezwaren duidelijk te maken.

OR Charles Vögele: helaas geen contact
Nog steeds is CNV Dienstenbond ongelukkig met de opstelling van de ondernemingsraad van Charles Vögele. Onze uitgestoken hand-geuit in onze vorige info-om met jullie OR over de inhoud van het door hen afgesloten sociaal plan te praten staat nog steeds, maar zit er niet aan te komen. Dat is jammer, want het CNV is een praktisch ingestelde vakbond die zolang het kan overleg beter vindt dan ruzie maken. Juist omdat wij praktisch zijn ingesteld, zijn wij daarom ingegaan op een uitnodiging van jullie directie, die aangaf wél inhoudelijk met ons over het sociaal plan te willen gaan praten.

Directie Charles Vögele: constructief gesprek, maar (nog?) geen toezeggingen
Het gesprek met jullie directie was een stap in de goede richting. Dit omdat we voor het eerst op basis van argumenten konden praten over wat nu wél goede afspraken tussen vakbonden en Charles Vögele zijn, om op een nette manier afscheid te nemen van vaak jarenlang trouwe medewerkers. Wij konden goed duidelijk maken dat het sociaal plan-zoals dat er nu ligt-niet goed rekening houdt met parttimers en met oudere medewerkers, die al jaren voor Charles Vögele werken. Nergens in het sociale plan is goed rekening gehouden met dat oudere werknemers moeilijker aan een baan komen op onze arbeidsmarkt dan jongere werknemers. Ook is er geen rekening gehouden met dat parttimers net zo hard moeten zoeken naar nieuw werk als fulltimers. We vinden de huidige afspraken dan ook te mager. Helaas zijn er (nog?) geen toezeggingen gedaan door jullie directie. Er is wel een vervolgafspraak gepland in januari, waarin we hopen te komen tot een fair sociaal plan dat "vakbondsproof" (en dus beter dan het huidige) is.

Sociaal plan met bonden is anders dan sociaal plan met OR Wij hebben Charles Vögele in het gesprek duidelijk gemaakt, dat een deal sluiten met de ondernemingsraad die zijn achterban niet raadpleegt iets anders is, dan afspraken maken over het fatsoenlijk afscheid nemen met medewerkers met vakbonden. Wanneer vakbonden een sociaal plan aan jullie-leden van CNV Dienstenbond (en FNV Bondgenoten)-voorleggen, dan mogen jullie allemaal voor of tegen stemmen. Dat gaat dan om flink meer medewerkers dan het relatief beperkt aantal leden van de ondernemingsraad bij Charles Vögele. CNV Dienstenbond kan bij jullie dan ook niet terugkomen met een kopie van de huidige afspraken, daarvan zijn wij ons erg van bewust (en naar wij hopen jullie directie ook).

Hoe nu verder?
Nog steeds geldt, mocht je winkel gesloten worden, neem dan contact met ons op. Laat ook je collega's deze info lezen, want het is ook in hun belang, dat ze goed op de hoogte zijn van wat er gebeurd! In januari is het voor een goed sociaal plan erop of eronder. Meer informatie?
Heb je vragen en/of opmerkingen over deze info, dan kan je altijd contact met ons opnemen via je regiokantoor, of met je bestuurder Michiel Wallaard. Hij is bereikbaar per telefoon, 035-6460580, of per email, m.wallaard@remove-this.cnvdibo.nl.

Lid worden?
Wil jij ook dat er een bond is die je ondersteunt wanneer het niet goed gaat met Charles Vögele? Die wil dat-mocht Charles Vögele van je afscheid willen nemen-dit op een chique, respectvolle manier gebeurd? Kijk dan eens op www.cnvdienstenbond.nl/lid-worden voor meer informatie.