Politie Utrecht

Regionaal persbericht oud en nieuw

Utrecht, 29-12-2010

Extra toezicht politie jaarwisseling

De politie Utrecht zet zich ook dit jaar weer in om samen met partners een bijdrage te leveren aan een veilig en feestelijk verloop van de jaarwisseling.

Helmcameras

De politie zet extra personeel en middelen in op straat om eventuele escalaties te voorkomen en daders van strafbare feiten aan te houden. Zo worden bijvoorbeeld bikers uitgerust met een helmcamera. Het gebruik van deze cameras draagt bij aan bewijsvoering en waarheidsbevinding. Tijdens de jaarwisseling is de politie extra alert op vernielingen, brandstichting en geweldpleging tegen hulpverleners zoals brandweer,- politie,- en ambulancepersoneel. Politiemensen doen altijd aangifte als er geweld tegen hen gebruikt wordt.

Fotos maken

De politie roept burgers op om actie te ondernemen als zij getuige zijn van een vernieling, brandstichting of een situatie waarbij geweld gebruikt wordt tegen hulpverleners. Bel het alarmnummer 1-1-2, probeer fotos te maken van de dader(s) en meld u aan bij de politie als getuige. Fotos en filmpjes kunt u aan de politie beschikbaar stellen door te uploaden via de website www.nationale-recherche.nl. Heeft u informatie over een strafbaar feit, maar kent u de dader en wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Voor meer tips over wat u kunt doen voor meer veiligheid op straat, kijk op www.nederlandveilig.nl.