Hulpverlening Gelderland Midden


Brandweer laat brand in spouwmuur branden

Arnhem Een brand in de spouwmuur van het leegstaande voormalige verpleeghuis Martinushof in Arnhem heeft de brandweer dinsdagmiddag urenlang beziggehouden. Na overleg met verschillende partijen, waaronder de gemeente Arnhem, is rond zeven uur in de avond besloten het vuur te laten branden. Hoe lang het gaat duren voor het vanzelf dooft, is onbekend.

Rond twee uur dinsdagmiddag kwam een melding van een binnenbrand in de Martinushof aan de Slochterenweg in Arnhem. Ter plaatse bleek dat het isolatiemateriaal in de spouwmuur van het negen verdiepingen tellende complex brandde. De brandweer probeerde via gaten in de binnenwanden het vuur te doven, maar dat lukte niet. Aan het eind van de dag vroeg de brandweerploeg om assistentie, want inmiddels brandde de spouwmuur vijf verdiepingen hoog. Van buitenaf was er niks te zien, alleen met een warmtecamera kon de brandweer het vuur lokaliseren.

Omdat het pand al gesloopt wordt en er verder geen gevaar is, is besloten de spouwmuur te laten branden. De brandweer houdt wel een oogje in het zeil. Hoe lang het gaat duren is niet bekend, ook wat de oorzaak van de brand is, is niet duidelijk.