Ingezonden persbericht


Samsung lanceert spiegelloze systeemcamera NX11

* Hoogwaardige foto's maken met Samsung's handige i-Function lens
* NX11 komt uit met drie i-Function lenzen
* NX11 is nieuwe toevoeging aan succesvolle lijn NX-systeemcamera's

Delft, 29 december 2010 ­ Samsung voegt met de NX11 een spiegelloze systeemcamera toe aan haar succesvolle lijn NX-camera's. De NX11 is als opvolger van de NX10 standaard uitgerust met de handige i-Function lens, die afgelopen najaar op de NX100 is geïntroduceerd. De NX11 komt uit met een 18-55 mm i-Function lens en twee nieuwe i-Function lenzen, een 20 mm pancake lens en een 20-55 mm zoom silver color lens. Met de lancering van de NX11 onderstreept Samsung haar ambitie om toonaangevend te zijn in de markt van compacte systeemcamera's.

()
Met de i-Function lens heeft elke fotograaf de perfecte foto binnen handbereik, doordat de bediening van de camera heel eenvoudig is. De gemiddelde cameragebruiker draait zijn hand om de lens, als hij de camera vasthoudt. Met de i-Function lens kun je nu op natuurlijke wijze je linkerhand gebruiken om de settings te veranderen op de intuïtieve i-Function lens. Je kunt hierbij de camera gewoon gericht houden op het te fotograferen object. Door simpelweg de i-Function knop en de ring op de lens te gebruiken, schakel je snel en gemakkelijk tussen veelgebruikte instellingen zoals, sluitertijd, diafragma, witbalans en ISO-waarde. Dit maakt het configureren van de camera tijdens het fotograferen heel eenvoudig.

De NX11 is heel gebruiksvriendelijk. Door een aanpassing van het ontwerp van de grip ligt de NX11 nóg comfortabeler in de hand tijdens het fotograferen. De 'lens priority mode' vereenvoudigt het zoeken naar de beste modus voor elke lens. In de panorama modus maakt de gebruiker met één 'slepende'-beweging een mooie landschaps- of groepsfoto. De camera plakt automatisch meerdere foto's aan elkaar om zo één adembenemend brede panoramafoto te produceren. Net zoals de NX10 heeft de NX11 de beste APS-C sensor in zijn klasse voor een kwalitatief hoogwaardige beeldkwaliteit. De APS-C sensor is groter dan Micro 4/3 en levert daardoor gemakkelijk een betere beeldkwaliteit.

Naast de ingebouwde flitser en elektronische VGA (680x480) zoeker, heeft de NX11 een 3,0 inch AMOLED LCD-display. Dit display vermindert de schittering van zonlicht, waardoor je alle beelden onder alle lichtomstandigheden direct op de camera kunt bekijken, zelfs in de zon. Via de verbeterde kleurreproductie kun je een levendiger en helderder beeld creëren. De NX11 maakt hoogwaardige video's in high-definition. Dankzij de grote APS-C sensor kan de NX11 ook opnamen met ondiepe scherptediepte maken, speciaal voor het creëren van effecten uit de professionele filmindustrie.

De Samsung NX11 is verkrijgbaar vanaf februari voor een verkoopadviesprijs van ¤ 649,- incl. BTW.

Klik hier om de productspecificaties te downloaden.

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.

Volg het laatste nieuws van Samsung op:


()

()