Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 29-12-2010

Roekeloos rijgedrag

UTRECHT - De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij alle verkeersregels aan zijn laars lapte.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 19.25 uur een automobilist over de rotonde ter hoogte van de Marnixlaan met de Royaards van de Hamkade rijden. De bestuurder negeerde hier het rode verkeerslicht en keerde direct, om weer terug te rijden richting de Amsterdamsestraatweg. De agenten gaven de bestuurder een stopteken waaraan hij niet voldeed. De automobilist probeerde zijn auto in een parkeervak te parkeren maar de plek was veel te klein.

Hierbij raakte hij twee andere autos. Hierop reed hij weer de Amsterdamsestraatweg op. Op de kruising werd hij uiteindelijk klemgereden. De 44-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangehouden en op zijn rijgedrag aangesproken. Op het bureau kreeg de man diverse bekeuringen en werd daarna weer naar huis gestuurd.

Inbrekers aangehouden

VLEUTEN In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 december heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een inbraak in een sportkantine hadden gepleegd.

Rond 00.35 uur kreeg de politie een alarmmelding vanuit een sportkantine aan de Componistenlaan. Ter plaatse bleek dat de achterdeur, door middel van een elektronische tag, was opengemaakt. Vanuit het computersysteem van het alarm kon worden afgelezen aan wie de tag toebehoorde. De agenten gingen naar de betreffende persoon en ontdekten dat de tag door een ander was weggehaald.

Niet lang daarna kon een 21-jarige man uit De Meern worden aangehouden. Ook werd een tweede verdachte, een 24-jarige man uit De Meern, aangehouden. Aan de hand van onder andere schoensporen in de sneeuw kon het tweetal gelinkt worden aan de inbraak.