Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rijswijk, 29 december 2010

KRASSE KNARREN: Vooral 40- en 50-plussers krassen
Krasloten boort nieuwe doelgroep aan met 5 x Miljoen Kraslot

Het nieuwe 5 x Miljoen Kraslot dat sinds begin oktober te koop is, blijkt vooral zeer populair te zijn onder welgestelde en oudere spelers. Vooral mannen van boven de 40 jaar met een bovenmodaal inkomen beproeven hun geluk met dit nieuwe kraslot. Daarmee spreekt Krasloten een totaal nieuwe doelgroep aan.

Uit de cijfers over 2010 van Krasloten blijkt dat er twee keer zoveel mannen warm lopen voor het 5 x Miljoen Kraslot, dat wordt verkocht voor tien euro. Bij de krasloten van 1 en 2 euro zijn het vooral vrouwen die vaker een gokje wagen.

Krasloten feiten
Uit een inventarisatie van de totale krasloten verkoop in 2010 blijkt dat mannen meer besteden dan vrouwen. Vrouwen kopen vaker een kraslot. Daarnaast besteden ouderen meer dan jongeren. De meeste kopers zijn ouder dan 50 jaar. Van alle krasloten kopers geeft bijna de helft (40%) gemiddeld 5 euro per aankoop uit. Zeventig procent van deze groep koopt daarvan meerdere loten. Meer dan driekwart (80%) van de kopers zegt pas in de winkel te beslissen of zij een kraslot kopen. De meeste kopers (70%) kiezen ervoor om pas thuis het vakje open te krassen.

De meeste krasloten worden gekocht in combinatie met tabak (38%), ongeveer één op de drie (29%) koopt een kraslot samen met een tijdschrift en één op de vijf besluit een kraslot aan te schaffen tijdens het boodschappen doen.

5 x Miljoen Kraslot

In 2010 werden 3.286.836 prijzen uitgekeerd voor een totaalbedrag van 35.212.647 euro. De meeste winnaars kwamen uit de drie westelijke provincies, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. De totale prijzenpot voor het 5 x Miljoen Kraslot bedraagt 15 miljoen euro netto. Krasloten zijn verkrijgbaar bij de bekende tabak- en gemakswinkel, boekhandel, supermarkt en benzinestation.

Iedereen wint met Krasloten
Niet alleen spelers van Krasloten winnen met Krasloten maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Krasloten, komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Krasloten, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.

EINDE PERSBERICHT