Biodiversiteit in de Oertijd door Dr. Eric Mulder


Kerstmis Kindercollege - 29 december 2010, 13.30 uur Natura Docet Denekamp

Denekamp, 20101222 -- Het kinderkerstcollege in 2009 was een groot succes. Op zijn Twents gezegd: `Ze hingen er met de benen uit!' In 2010 gaat Natura Docet in Denekamp daarom in de herhaling met het kindercollege en dit jaar is het thema `Biodiversiteit in de Oertijd'.

Dr. Eric Mulder, de paleontoloog van Natura Docet gaat uitleggen of er vroeger, heeeeel vroeger, ook zoveel diersoorten waren als nu. Of, waren er dat juist minder? En waar lag dat dan aan? Misschien aan het klimaat of aan een meteoriet die 65 miljoen jaar geleden op de aarde terechtkwam. Waren er in de oertijd ook planten met bloemen op het land, vogels in de lucht en vissen in de zee? Waren al die soorten van leven hetzelfde als nu of misschien veel groter, zoals reuzellibellen en reuzenbomen en reuzedinobeesten? En, waarom zijn ze er nu niet meer? Dr. Eric Mulder weet het antwoord.

Bij grote belangstelling wordt er een 2e college op dezelfde dag gegeven, reserveren voor een collegestoel is mogelijk. Dat kan via info@naturadocet.nl en telefonisch via 0541-351325. De kosten voor de lezing zijn een euro extra op de entree.





Ingezonden persbericht