Ingezonden persbericht


Amsterdam, woensdag 29 december 2010

Meer dan half miljoen bezoekers in NEMO
Wetenschapsmuseum NEMO sluit de laatste week van het jaar af met een knaller: de half miljoenste bezoeker stapte woensdag 29 december over de drempel. Directeur Michiel Buchel zette het hele gezin in het zonnetje en bood ze een feestelijke lunch aan in het museumrestaurant.

Succesfactoren
Verklaring voor deze explosieve groei van 20% is vooral te vinden in de succesvolle zomertentoonstelling die voor de eerste keer in het teken stond van de erfgoedcollectie van het science center. Deze tentoonstelling zorgde voor een flinke verbreding van de doelgroep. De tentoonstelling Het Huishoudparadijs, over de geschiedenis van honderd jaar elektriciteit in en om het huis, toonde meer dan 200 objecten. Daarnaast zorgde de acceptatie van de museumkaart, sinds juli 2010, voor nieuw publiek. Ook de scholen wisten NEMO goed te vinden in 2010. NEMO staat hiermee op de vijfde plaats in de Top 55 van de Museumvereniging.

Vooruitblik
NEMO hoopt de groei vast te houden in 2011. Directeur Buchel ziet een toenemende belangstelling voor wetenschap en techniek. Het nieuwe jaar start meteen goed met de opening van Iedereen Elektrisch! in februari; een tentoonstelling over innovatie en duurzaamheid bij vervoer. Bovendien bouwt NEMO aanstaande zomer in het kader van het Jaar van de Chemie de grote tentoonstellingszaal om tot strand voor de zomertentoonstelling: Chemie aan Zee.

halfmiljoenste-lageresolutie.jpg

Fotobijschrift: De familie Konings uit Oudenbosch bezocht NEMO afgelopen woensdag en ontving de felicitaties van de directeur! Foto: John van Iperen

Over NEMO
NEMO is een slim dagje uit voor nieuwsgierige mensen en is gehuisvest in het groenkoperen gebouw bovenop de Amsterdamse IJ-tunnel. Het science center ligt op ongeveer 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station. NEMO is, net als Kennislink.nl en de Oktober Kennismaand, onderdeel van Het Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie.