Persmailing Korfbal Challenge 2010
Dag 3 - woensdag 29 december

Beste redactie/journalist,

Op de derde dag van de Korfbal Challenge speelde Fortuna/MHIR tegen de Tulips. In een wedstrijd zonder spektakel, maar wel een effectieve eerste helft, werd de tweede finalist van deze Korfbal Challenge bekend. Het wordt een oranje gekleurd onderonsje tussen de Tulips en de Talents. Chinees Taipei en Koog Zaandijk zorgden op de vooravond van de finales wel voor een waar spektakel. Beiden ploegen domineerden beiden gedurende één helft waardoor de stand na reguliere speeltijd eindigde in 22-22. Koog Zaandijk won uiteindelijk de spannende wedstrijd: 23-22 na een golden goal.

Fortuna/MHIR - Tulips (13-19)
In een wedstrijd zonder spektakel, maar wel een effectieve eerste helft, werd de tweede finalist van deze Korfbal Challenge bekend. Het wordt een oranje gekleurd onderonsje tussen de Tulips en de Talents.

De Tulips, dat het strijdtoneel betrad met veelal spelers van Blauw Wit, wist via Marc Broere, Steffen Pang en Josina van den Bosch al vroeg op een 1-6 voorsprong te komen. Fortuna/MHIR wist in de beginfase niet goed de korf te vinden en had moeite met de pressie van de Tulips. Voor rust waren alleen de dames succesvol voor de Delftenaren. Daarentegen kwam de Tulips over meerdere schijven tot score. Het was Josina van den Bosch die net voor de zoemer nog voor de 3-12 zorgde.

Met 3 goals in één helft was het bij Fortuna/MHIR tijd voor frisse krachten. Barry Schep en Marcel Segaar kwamen na rust binnen de lijnen voor Tim Heemskerk en Arjen Theil. Met deze twee heren voorop in de strijd liet Fortuna/MHIR zien dat het wel degelijk wilde winnen. Het gat van 9 punten goed maken leek echter een lastige taak. Vlak na het derde kwart leek de ploeg van Wouter Blok iets terug te komen, bij een stand van 11-16 leek er nog een mooi slot aan te komen. Het waren echter Gerald van Dijk en Casper Boom die de wedstrijd definitief op slot gooiden.

Bondscoach Jan Sjouke van den Bos was vooral erg te spreken over de effectiviteit van zijn ploeg. "We hebben nu misschien niet zoveel spektakel meer zonder Leon Simons en Michiel Gerritsen, maar hoe deze spelers Fortuna/MHIR vast wisten te zetten verdient complimenten. We winnen deze wedstrijd dus vooral in de verdediging."

Fortuna/MHIR wist de grote achterstand niet meer goed te maken en kon, ondanks het fanatisme in de tweede helft, niet dichterbij komen dan 5 doelpunten. Wouter Blok verweet zijn ploeg vooral de instelling waarmee ze in het veld stonden: "We straalden niks uit, daarmee is de eerste helft in één zin samengevat. Met de inbreng van Barry en Marcel kwam er meer vuur in het spel maar de achterstand was te groot."

Uitslag: 13-19

Topscorers

Fortuna/MHIR: Barry Schep 4, Marrien Ekelmans 3

Tulips: Casper Boom 5, Steffen Pang 5

Koog Zaandijk - Chinees Taipei (23-22 na GG)
Chinees Taipei en Koog Zaandijk zorgden op de vooravond van de finales voor een waar spektakel. Beiden ploegen domineerden beiden gedurende één helft waardoor de stand na reguliere speeltijd eindigde in 22-22.
Koog Zaandijk schoot uit de startblokken en kwam, onder meer door twee keer Rick Voorneveld, op een 6-2 voorsprong. Na de eerste onderbreking deden Ricky Wu en Joyce Li iets terug voor Chinees Taipei waardoor beide ploegen bij een stand van 11-8 steeds meer aan elkaar gewaagd waren. Effectiviteit in schoten van Koog Zaandijk zorgden voor een continue voorsprong, maar daar tegenover bracht Chinees Taipei het nodige spektakel. Via schitterende doorloopballen bepaalden zij de ruststand op 15-11.
Na rust wist Koog Zaandijk nog eenmaal uit te lopen naar 17-12. Vervolgens was de gehele tweede helft voor de Taiwanezen. Mede dankzij de wissels wisten zij aan te haken bij de ploeg van Remco Boer. Neil Hung bewees zijn waarde voor de ploeg en wist op de belangrijke momenten het gat van de korf makkelijk te vinden. Waar het bij de Kogers Rick Voorneveld en Erik de Vries waren die zorgden voor in totaal 8 treffers, waren het Ricky Wu en bij de dames Juby Chu die samen maar liefst 10 treffers produceerden voor Chinees Taipei.
Met nog 3 minuten op de klok zorgde Ricky Wu met zijn vijfde treffer voor de 22-20, gevolgd door de vijfde treffer van Juby Chu. Met 45 seconden op de klok ging het aanwezige publiek er nog eens goed voor zitten. Het neutrale publiek koos partij voor de Taiwanezen en had wel zin in een eventuele verlenging. Neil Hung gaf hier gehoor aan en zorgde voor de 22-22 waarna Koog Zaandijk niet meer tot scoren wist te komen.
In de 5 minuten extra tijd was het Chinees Taipei dat als eerste de bal uit mocht nemen. In deze vijf minuten gold de golden goal situatie. Het duurde echter niet lang voordat de bal alweer doel had getroffen. Na balverlies van de Taiwanezen was het Rick Voorneveld die met een one-hander het duel besliste.

Uitslag: 23-22 (GG)