Al meer dan 2.000 persoonlijke herinneringen op herinneringsminuut.nl

29/12/2010 11:16

Yarden uitvaartorganisatie

Tv-zenders massaal stil voor overleden dierbaren

Al meer dan 2.000 persoonlijke herinneringen op herinneringsminuut.nl

Almere, 29 december 2010. Donderdag 30 december is de dag dat de Herinneringsminuut voor de tweede keer wordt uitgezonden. Dit jaar leidt Robert ten Brink de minuut stilte in. NED1, RTL4, SBS6 en de regionale omroepen (ORN) staan om 2 voor 8 een minuut stil. Nederland krijgt zo de mogelijkheid om samen stil te staan bij een overleden dierbare. De Herinneringsminuut is een initiatief van Yarden Uitvaartorganisatie.

Naast de Herinneringsminuut die donderdagavond 30 december wordt uitgezonden, is er een online mogelijkheid om een herinnering achter te laten. Op www.herinneringsminuut.nl kunnen mensen een herinnering achterlaten door een virtueel kaarsje aan te steken voor een overledene. Inmiddels zijn er al meer dan 2.000 kaarsjes aangestoken.

Het initiatief tot de Herinneringsminuut is in 2009 ontstaan uit de behoefte van nabestaanden om samen met anderen stil te staan bij overleden dierbaren. Zo zijn herinneringsdiensten bij uitvaartcentra zeer goed bezocht en worden deze steeds vaker georganiseerd. Een moment om stil te staan in de wetenschap dat men niet alleen staat, dat is de gedachte achter de Herinneringsminuut.

Vorig jaar is de Herinneringsminuut voor het eerst uitgezonden op NED1, RTL4, SBS6 en de regionale omroepen die aangesloten zijn bij ORN. Ruim 2 miljoen kijkers hebben actief meegedaan met de Herinneringsminuut. 81% gaf aan een vervolg op prijs te stellen. De wetenschap dat heel veel andere mensen dit op hetzelfde moment doen, biedt steun. 30 december om 2 voor 8 's avonds zal tv-presentator Robert ten Brink de Herinneringsminuut van 2010 inleiden.





http://www.herinneringsminuut.nl