NCRV

Achtste aflevering DNA Onbekend: Heeft Tilly een halfzus en heeft de moeder van Hannie en Ria haar dochters altijd voorgelogen?

Ingezonden door NCRV op 5 november, 2010 - 08:36 Uitzenddatum:
donderdag, 30 december, 2010 - 21:30
Zender:
Nederland 1

In het spraakmakende NCRV-programma DNA Onbekend staan familiegeheimen, en de ontrafeling hiervan, door DNA-onderzoek centraal.

Is mijn vader eigenlijk wel mijn echte vader? Zijn mijn broers wel echt mijn familie? Grote twijfels en onbeantwoorde vragen over familiebanden laten diepe sporen na in het leven van de mensen. Want leven in het ongewisse, of het nu gaat om oorlogskinderen, adoptiezaken of het vermoeden voortgekomen te zijn uit overspel, veroorzaakt veel verdriet. Caroline Tensen wil in DNA Onbekend mensen helpen om voor eens en altijd een eind te maken aan een leven vol onduidelijkheden en ontkenningen.

In deze achtste aflevering het verhaal van de 57-jarige Tilly. Haar moeder geeft niks om Tilly en is haar liever kwijt dan rijk. Ze ontkent ook altijd dat Tilly's vader haar biologische vader is. Als enige van alle kinderen draagt Tilly dan ook niet zijn achternaam. Moeder verwaarloost haar, maar met vader is de band heel hecht. Als Tilly twaalf jaar is, brengt moeder haar naar een tehuis. Haar vader, die op papier niet haar vader is en dus geen ouderlijk gezag heeft over Tilly, kan dit niet voorkomen. Haar ouders gaan scheiden en vader hertrouwt enkele jaren later. Hij krijgt nog een dochter, Angelique, en met haar bouwt Tilly een hechte band op. Tilly blijft zich altijd afvragen wie haar biologische vader is. Haar vader stelt voor om een DNA-test te doen, maar hij komt vrij plotseling te overlijden. Daarna verliest Tilly Angelique ook uit het oog. Nu, tientallen jaren later, moet een DNA-test met Angelique haar duidelijkheid geven. Zijn ze elkaars halfzus of niet?

Ook in deze aflevering het verhaal van de vijftigjarige Hannie en haar zes jaar oudere zus Ria. Als Hannie wordt geboren, zijn haar ouders al gescheiden en haar vader heeft ze nooit gekend. Rond haar 30e sterft haar moeder en ze besluit haar vader op te zoeken. Hij reageert afstandelijk. Al snel blijkt waarom. Hij bazuint zijn hele leven al het verhaal rond dat Hannie een buitenechtelijk kind is. Ria en Hannie zijn woedend op vader. Hoe durft hij hun moeder te beschuldigen van vreemdgaan? Ze hope met een DNA-test de naam van hun moeder zuiveren. Programma:
DNA Onbekend
Presentator:
Caroline Tensen
Foto:
DNA Onbekend - aflevering 8 (30/12/2010)
DNA Onbekend - aflevering 8 (30/12/2010)
DNA Onbekend - aflevering 8 (30/12/2010)
DNA Onbekend - aflevering 8 (30/12/2010)
Website:
DNA Onbekend
Meer informatie:

NCRV Communicatie, Matthijs de Bruijn, matthijs.debruijn@ncrv.nl, tel: 035-6719049

* ""