Politie Groningen

Donderdag 30 december 2010

Provincie Groningen, 30-12-2010

Wanbetaler aangehouden

GRONINGEN Bij een bekeuringsituatie is woensdagmiddag een 44-jarige inwoner van de stad tegen de lamp gelopen. De automobilist reed zonder gordel en bellend over de Korreweg in Groningen. Surveillerende agenten zetten de bestuurder aan de kant. De Stadjer kreeg twee boetes. Bij navraag bleek dat de Stadjer nog boetes open heeft staan van bijna 800 euro. Omdat hij dit niet kon betalen moet hij nog 8 dagen het gevang in. Ook zijn auto werd in beslaggenomen.

Politie controleert in Steentilstraat

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag twaalf bonnen uitgeschreven in de Steentilstraat in Groningen. In de straat in de binnenstad van Groningen waren diverse autos op de stoep of midden op de rijbaan geparkeerd. Naar aanleiding van klachten uit de omgeving controleert de politie regelmatig in of nabij de Steentilstraat.

Hardleerse alcomobilist aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagavond een 42-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten controleerden de automobilist op de Venne in Winschoten. Een blaastest op straat wees uit dat de 42-jarige vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 0,55 promille in zijn bloed had. Bij navraag bleek dat de verdachte net zijn rijbewijs weer terug had nadat hij eerder ook al betrapt was op het rijden onder invloed. De politie vorderde vanwege recidive in korte tijd het rijbewijs van de verdachte in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Duo met luchtdrukpistool aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht twee mannen (24 en 25 jaar) aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een brandje in de omgeving van de Goudlaan. Agenten zagen de beide Stadjers hard wegrennen. Toen agenten het duo controleerde, werd bij de 25-jarige man een luchtdrukpistool aangetroffen. Bij controle in de geparkeerde auto van de 24-jarige verdachte vonden agenten nog een doosje met zogenaamde CO2 patronen. Beiden moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor kon het duo weer gaan. Het pistool en de munitie zijn in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Vervelende man aangehouden

APPINGEDAM - De politie heeft woensdagnacht een vervelende man (33) uit Appingedam aangehouden. De man hield zich hinderlijk op voor een woning in de Broerstraat in Appingedam. De bewoner was hier niet van gediend Hij sprak zijn dorpsgenoot aan. Toen deze niet wilde weggaan was voor de bewoner de maat vol. Hij pakte de vervelende man vast en droeg hem over aan gealarmeerde agenten. De 33-jarige amokmaker bleek onder invloed van alcohol. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Als hij zijn roes heeft uitgeslapen kan hij twee boetes tegemoet zien.

Drent rijdt met ongeldig rijbewijs

GRONUINGEN - De politie zag woensdagavond dat een 43-jarige automobilist uit Assen met defect achterlicht reed over de Scandinavieweg te Groningen. De agenten spraken de bestuurder hierop aan. De man verklaarde dat hij niet wist dat hij met defecte verlichting reed. De bestuurder kon de agenten vervolgens geen rijbewijs tonen. Deze bleek al in 2007 ongeldig te zijn verklaard in verband met het rijden onder invloed. Hij moest mee naar het politiebureau. Hij kon na verhoor weer gaan. Zijn auto moest hij wel achterlaten. De automobilist kan twee bekeuringen tegemoet zien.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 29 december op diverse plaatsen op snelheid.

Noordhorn, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1292, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1752, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, N370: aantal geregistreerde voertuigen: 1445, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 736, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 65 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.