Gemeente Enschede

Enschede neemt verdere maatregelen in gladheidbestrijding

Aanmelding zoutloket en alertheid op vorstschade

Door het aanhoudende winterweer neemt de gemeente nieuwe vervolgstappen om de gladheid te bestrijden. De gemeente heeft zich aangesloten bij het zoutloket en ze houdt de vorstschade aan de wegen scherp in de gaten.

Enschede heeft inmiddels nog circa 400 ton aan strooizout. Hiermee kan de gemeente het nog enkele dagen tot weken volhouden, afhankelijk van de komende weersomstandigheden. Omdat de winter nog niet voorbij is heeft Enschede zich aangemeld bij het zoutloket. Het zoutloket moet er voor zorgen dat de schaarste aan zout eerlijk verdeeld wordt over de wegbeheerders. Het zoutloket is onderverdeeld in negen regionale zoutloketten. Enschede valt onder regio Oost, deze bevat de provincies Overijssel en Gelderland.

De gemeente houdt tijdens deze winterperiode ook de kwaliteit van het wegdek scherp in de gaten. Hiervoor rijden dagelijks stadsdeelmedewerkers en weginspecteurs door de gehele stad. Ook andere weggebruikers kunnen schade aan het wegdek doorgeven op internet, via `meldingen woon- en leefomgeving' op het digitaal loket van www.enschede.nl of telefonisch op 053 - 4817600. Bij het signaleren van beschadigingen worden zo spoedig mogelijk maatregelen genomen zoals, indien nodig, een spoedreparatie van het wegdek en/of het plaatsen van waarschuwingsborden. Zodra het winterseizoen voorbij is wordt het wegdek wederom volledig op vorstschade gecontroleerd en waar nodig gerepareerd.

Het asfalt op de wegen ondervindt elk jaar schade door vorst. Dit is onvermijdelijk; door de vorst raken er meer steentjes los van het wegdek dan normaal. Vooral bij afwisselende vorst en dooi ontstaat schade aan het wegdek.