Gemeente Asten naar voormalig pand AH

Aldi mogelijk tijdelijk naar voormalig pand AH

In het college van 21 december is het voorstel behandeld over de tijdelijke verhuizing van de Aldi. Waals Vastgoedbeheer, eigenaar van de Emmapassage, heeft plannen tot herontwikkeling van het betreffende gebied. De plannen voor de herontwikkeling omvatten onder andere verbouw en uitbreiding van de Aldi supermarkt (fase 1). In verband daarmee zal de Aldi tijdelijk elders gehuisvest moeten worden. De ontwikkelaar heeft diverse alternatieven afgewogen voor een tijdelijke locatie. Uiteindelijk is als meest geschikte locatie voor de tijdelijke huisvesting van de Aldi de Prins Bernhardstraat 65 (pand waar nu de AH supermarkt is gehuisvest) overgebleven.
De AH verhuist binnenkort naar de nieuwe locatie in het centrum van Asten.

Voorwaarden
Het college van burgemeester en wethouders heeft aangegeven onder voorwaarden akkoord te gaan met deze huisvesting. Zo is besloten dat de verhuizing van de Aldi naar de tijdelijke locatie niet plaatsvindt voordat een onherroepelijke sloopvergunning is afgegeven in combinatie met een inwerking getreden omgevingsvergunning. Bovendien zal voor de tijdelijke vestiging ook eerst ontheffing van het bestemmingsplan verleend moeten zijn. Het voornemen is een vergunning af te geven voor maximaal 14 maanden.
De verwachting is dat dit in de loop van het eerste kwartaal 2011 het geval zal zijn.

Nadere berichtgeving
Het voornemen om voor de tijdelijke vestiging ontheffing te verlenen van het bestemmingsplan staat op de gemeentepagina van 30 december a.s. Over de totaalontwikkeling van het gebied leest u in de publicaties op de gemeentepagina.
Wij houden u nader op de hoogte als bekend is wanneer de tijdelijke verhuizing gaat plaatsvinden.