Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 30-12-2010

Auto in de sloot

MIJDRECHT In de nacht van woensdag op donderdag raakte een bestelbusje van de weg. Het voertuig kwam in de sloot naast de weg terecht, er werden geen inzittenden aangetroffen in het busje.

Rond 02.15 uur melde een bewoonster van een woning aan de Westerlandweg dat er vermoedelijk een auto in de sloot was belandt. Ter plaatse troffen agenten een bestelbus die half in het water lag, bij controle bleek de bestuurder niet meer in de auto te zitten. Agenten en de brandweer hebben de omgeving afgezocht maar niemand aangetroffen. Vermoedelijk is de bestuurder na het ongeval uit zijn auto geklommen en vertrokken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijbewijs ingevorderd bij hoge snelheid

MAARSSEN Woensdagmiddag rond 14.45 uur reed een 23-jarige man uit Lopik met 206 km/h over de Rijksweg A2. De maximaal toegestane snelheid is hier 100 km/h, agenten wisten de man staande te houden en hebben zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vondst illegaal vuurwerk

WOERDEN Woensdagavond hebben agenten een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Rond 18.30 doorzochten agenten een woning aan de Hogewoerd, dit na een tip dat hier illegaal vuurwerk zou worden verhandeld. De bewoner wees ons op een schuurtje naast het huis, hier bleek voor ongeveer 100 kilo aan illegaal vuurwerk te liggen opgeslagen. De eigenaar van het vuurwerk, een 27-jarige man uit Woerden is aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Illegaal vuurwerk bezit

HARMELEN Woensdagavond werd een minderjarige jongen betrapt met illegaal vuurwerk.

Rond 21.30 uur zagen agenten een 16-jarige jongen uit Harmelen vuurwerk afsteken op de Wilhelminalaan. De agenten namen het vuurwerk in beslag, en de jongen kreeg een proces verbaal. Op het bureau bleek het om zwaar illegaal vuurwerk te gaan en werd besloten de woning van de jongen te doorzoeken. Er werd een kleine hoeveelheid vuurwerk aangetroffen in de woning, deze is ook in beslag genomen.