Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht, 30-12-2010

Vervolgonderzoek aantreffen illegaal vuurwerk

KAMERIK/UTRECHT - Eind november is het Regionaal MilieuTeam (RMT)van de Divisie Recherche gestart met een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk.

Uit onderzoek bleek dat een 57-jarige Utrechtenaar zich vermoedelijk hier op grote schaal mee bezig hield. Dit leidde op 10 december tot de aanhouding op heterdaad van de Utrechter in zijn opslagruimte in Kamerik, waar hij op dat moment 3500 kilogram vuurwerk illegaal voorhanden had. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn op drie andere locaties in de regio Utrecht partijen vuurwerk in beslag genomen. De aangetroffen hoeveelheid varieerde van enkele tientallen tot enkele honderden kilos.

Om inzicht te krijgen in de, aan de vuurwerk gerelateerde geldstromen van de Utrechter, verrichtte het Regionaal MilieuTeam samen met de afdeling Financieel Economische Recherche(FER)van de divisie Recherche, onder leiding van het Functioneel Parket, hier onderzoek naar. Bij de doorzoeking van de woning van de verdachte werd een geldbedrag van ruim 140.000,- euro aangetroffen en in beslag genomen. Bovendien werd beslag gelegd op twee autos en twee aanhangwagens. Bij de aanhouding op 10 december van de 57-jarige Utrechter werd ook een 67-jarige plaatsgenoot aangehouden. De 67-jarige is inmiddels op vrije voeten gesteld. De raadkamer van de rechtbank Utrecht heeft op 23 december de gevangenhouding bevolen van de 57-jarige Utrechter voor de duur van 90 dagen. Het onderzoek tegen hem wordt voortgezet.

(zie ook het persbericht d.d. 14-12-2010 Twee partijen illegaal vuurwerk)

Winkeldiefstal met geweld

NIEUWEGEIN Woensdagmiddag werden drie mannen aangehouden voor winkeldiefstal en geweldpleging.

Rond 16.50 uur kregen agenten een melding binnen, dat er drie agressieve winkeldieven stonden bij een winkel aan de Veldwade. Ter plaatse bleken de mannen aangehouden te zijn het beveiligingspersoneel van de winkel. De mannen van 18, 24 en 27 jaar uit Zeist werden overgedragen aan de politie. Zij zijn ingesloten voor verhoor, tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.