Politie Drenthe

Donderdag 30 december 2010

Provincie Drenthe, 30-12-2010

Man scheldt agenten uit en toont geslachtsdeel

ASSEN Agenten die in de nacht van woensdag op donderdag toezicht hielden rondom het eindfeest van het Kerst Volleybal Toernooi bij de Rackethal aan de Stelmakersstraat in Assen kregen te maken met een bijzonder vervelende jongeman. Deze 17-jarige inwoner van Assen begon te zeuren tegen de agenten, toonde even later zijn geslachtsdeel en schold de agenten o.a. uit voor kutpolitie en kankerpolitie. De man werd aangehouden en mocht de rest van de nacht doorbrengen in een politiecel. De agenten deden aangifte. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor belediging en openbare schennis.

Politie stelt onderzoek in naar vernielingen

VRIES De politie constateerde in de nacht van woensdag op donderdag in Vries meerdere vernielingen. In o.a. de Houtwallen, De Fledders en het Rezago. Was vuurwerk in brievenbussen gegooid, waren sommige brievenbussen meegenomen en ergens anders gedropt en was buitenverlichting vernield. Bij de gymzaal aan De Fledders sneuvelde een ruit door vuurwerk. De politie stelt een onderzoek in naar deze vernielingen en gaat de komende nachten in deze bruten extra toezicht houden.

Vuurwerkpistolen in beslag genomen

SCHOONEBEEK Tijdens vuurwerkcontroles woensdag aan de grens met Duitsland, vond de politie in de autos van een 21-jarige man uit Assen en een 26-jarige man uit Dalfsen munitie voor vuurwerkpistolen. De mannen hadden geen vuurwerkpistool bij zich. Dit lag thuis en is daar door de politie in ebslag genomen. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Naar ziekenhuis

ODOORNERVEEN Een 23-jarige man uit Erm raakte woensdagmiddag licht gewond toen hij op de Noordzijde in Odoornerveen de controle over zijn auto verloor en tegen een grote kei tot stilstand kwam. Hij raakte licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

ELIM Gladheid was er de oorzaak van dat woensdagavond een 41-jarige man uit Hollandscheveld op de Warmondsweg in Elim met zijn auto tegen een boom botste. De man raakte naar het zich liet aanzien licht gewond. De brandweer assisteerde bij het uit de auto halen van de man zodat hij kon worden overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Man aangehouden na mishandeling

EMMEN De politie hield woensdagavond op de Hondsrug weg in Emmen een 23-jarige man uit die plaats aan. De man had kort daarvoor op de Brinkenweg een 55-jarige plaatsgenoot mishandeld. Het slachtoffer liep daar met zijn hond toen de verdachte in zijn auto voorbijreed. De verdachte reed hierna weg maar kon even later door de politie worden aangehouden. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De mishandeling komt waarschijnlijk voort uit eerdere problemen tussen beide mannen die bij elkaar in de straat wonen.