Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Uitbreiding Burgernet in het nieuwe jaar

Publicatiedatum: 30-12-2010 11:19:34

DUIVEN/RIJNWAARDEN/WESTERVOORT/ZEVENAAR - Vanaf 1 januari 2011 start Burgernet nu ook in de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. Op dinsdag 4 januari ontvangen alle nieuwe deelnemers een eerste Burgernetoproep waarin ze persoonlijk worden geïnformeerd over de start. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.

Eerste burgernetoproep
Dinsdag 4 januari ontvangen alle deelnemers van de nieuwe gemeenten een Burgernetoproep. Via de telefoon (een spraak- of SMS-bericht) of mail worden zij geattendeerd op de start van Burgernet. Deze oproep is ook bedoeld als test om te kijken of het Burgernetsysteem in de nieuwe gemeenten naar behoren werkt. Daarnaast geeft het de deelnemers een goede indruk van de werking van Burgernet.

6.650 deelnemers
Inwoners van de nieuwe gemeenten hebben zich al volop aangemeld. Alle gemeenten hebben sinds de officiële start van de werving op 22 oktober 2010 al de gewenste streefdata bereikt qua deelnemers. Burgernet telt in de nieuwe gemeenten nu al 6.650 deelnemers, wat neerkomt op bijna 10 % van het aantal inwoners ouder dan 16 jaar. Aanmelden kan nog steeds via de website www.burgernet.nl. Nieuwe inwoners van de Burgernetgemeenten ontvangen via hun gemeente een informatiepakket over Burgernet met daarbij de mogelijkheid zich direct aan te melden. In januari en februari organiseert Bureau Burgernet samen met de gemeente speciale informatieavonden voor de nieuwe burgernetters.

Burgernet in Gelderland-Midden
Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Landelijk telt Burgernet nu al zo'n 150.000 deelnemers. In de politieregio Gelderland-Midden nemen 36.500 inwoners deel aan Burgernet, verspreid over de gemeenten Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rijnwaarden, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. In de loop van 2011 wordt Burgernet ook in de gemeente Arnhem ingevoerd.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 30-12-2010 11:19:07

ZEVENAAR - De politie heeft donderdagochtend 28 december een 43-jarige man uit Zevenaar aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 41-jarige vrouw.

Rond zeven uur kreeg de politie een melding van huiselijk geweld in een woning in Angerlo. De Zevenaarder zou daar ruzie hebben gekregen met zijn 41-jarige vrouw. De vrouw zou daarbij meerdere keren bij haar keel zijn gegrepen. Onderweg naar Angerlo, kwamen de agenten de auto van de verdachte tegen. Op de Oudesteeg bij Zevenaar kreeg de man een stopteken waar hij direct gehoor aan gaf. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. (144561-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen voor openstaande vonnissen

Publicatiedatum: 30-12-2010 11:18:26

WESTERVOORT- De parketpolitie van Gelderland-Midden heeft woensdag 29 december twee mannen in Westervoort aangehouden in verband met nog openstaande vonnissen.

Rond vier uur 's middags werd een 60-jarige man thuis aangehouden in de wijk Broeklanden. De man had nog een boete openstaan van 498 euro boete of acht dagen celstraf. Agenten zagen nog hoe een rolluik van de woning naar beneden werd gedaan, maar er werd niet gereageerd op het aanbellen. Er werd besloten om de voordeur te forceren. De Westervoorter is meegenomen naar het politiebureau.

Een 52-jarige Westervoorter is in zijn woning in de wijk Mosterdhof aangehouden wegens een openstaande boete van 378 euro of zes dagen gevangenisstraf. Rond negen uur `s avonds belden agenten aan bij de woning. Het was voor de agenten duidelijk dat er iemand thuis was, maar ook na herhaaldelijk aanbellen werd de deur niet opengedaan. Daarop besloten de agenten om de deur te forceren waarna de Westervoorter kon worden aangehouden.
(144865, 144921-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---