Politie Utrecht

Persberichten Eemland Zuid, 11.55 uur

Utrecht, 30-12-2010

Openlijke geweldpleging

AMERSFOORT Een 23-jarige vrouw uit Den Haag heeft woensdagmiddag aangifte gedaan van mishandeling.

Rond 15.00 uur liep de vrouw met haar moeder op de Meridiaan. Achter hen reed een auto en de inzittenden vonden dat de twee dames niet snel genoeg aan de kant gingen. Na wat woorden over en weer, stapte de 47-jarige bestuurder uit Soest uit zijn auto en greep de dochter bij haar keel en kneep hem dicht. De 29-jarige bijrijdster uit Soest stapte ook uit en greep de moeder hard bij haar pols.

De twee verdachten zijn aangehouden, tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij aangetroffen

AMERSFOORT Op woensdagmiddag werd een hennepkwekerij aangetroffen, alle planten en apparatuur werden in beslag genomen.

Omstreeks 16.40 uur kreeg de politie melding dat er op het dak van een woning aan de Lemmerkade geen sneeuw lag. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij in de garage van de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Alle 379 planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Zware medicijnen verloren

AMERSFOORT Op woensdagochtend is een vrouw een plastic tas met zware medicijnen verloren, de politie roep burgers op om de tas terug te brengen.

De vrouw heeft de medicijnen in de buurt van winkelcentrum Schothorst verloren. De witte plastic tas heeft het opschrift van de apotheek Schothorst. In de tas zaten onder andere de volgende medicijnen:


- Themazepan


- Diaxepan


- Paracetamol met cocaïne


- Injectiespuit met vloeistof tegen migraine

Bij het aantreffen van de tas en of de medicijnen vraagt de politie u deze te brengen naar het politiebureau in Amersfoort. U kunt ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844.