Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2010

Leidschendam-Voorburg schuift sneeuw tijdens dooiaanval

30 december 2010 - De sneeuwoverlast in de woonwijken van Leidschendam-Voorburg is ondanks de ingezette dooi nog lang niet ten einde. De gemeente maant weggebruikers tot voorzichtigheid bij het rijden naar goed begaanbare wegen. Zij zet alle beschikbare middelen in om de smeltende sneeuw in de woonwijken van de rijbaan te schuiven.

Niet alle wijiken
De ingezette dooi van de afgelopen dagen lijkt in de komende week voorzichtig door te zetten. Hierdoor ontdooit de vastgereden sneeuw in de woonwijken heel langzaam tot een zachte massa. Dit leidt tot veel overlast voor het verkeer. De gemeente doet er alles aan om de straten in de woonwijken vrij te maken van de ontdooiende sneeuw. Deze inzet is lang niet voldoende om in elke wijk resultaat te boeken. Er zullen zelfs veel wijken niet aan bod komen.
Bij het bepalen waar wel en waar niet sneeuwschuivers in te zetten, moeten keuzes worden gemaakt. Als door het sneeuwschuiven geparkeerde auto's achter een sneeuwrug verdwijnen of parkeerplaatsen en inritten niet meer bereikbaar worden, dan is het beter de sneeuw te laten liggen.