Vakcentrum Levensmiddelen

Vakcentrum krijgt gelijk in Ei procedure

30 december 2010
---

Het Vakcentrum is na meer dan twee en half jaar van protest en procedures op 30 december 2010 door de bestuurskamer van de Rechtbank Utrecht in het gelijk gesteld: de CPE heffing is op grond van de LandbouwKwalitietsWet (LKW) onrechtmatig. De actie startte in juni 2008 met vele honderden protestkaarten ingestuurd door Vakcentrumleden.

De Rechtbank heeft vastgesteld dat "de LKW onvoldoende concrete wettelijke basis biedt voor het opleggen van de heffing aan de supermarkten". Het Vakcentrum is ook in het gelijk gesteld in haar bezwaar dat de tarieven te hoog zijn. "De tarieven die aan de supermarkten zijn opgelegd zijn, ook als de wettelijke basis voor een tariefstelling wel juist zou zijn, te hoog bepaald", aldus de Rechtbank.
Het Vakcentrum heeft met de uitspraak in deze principezaak voor veel van haar leden het gelijk aan haar zijde gekregen.

Hier is de uitspraak van de Rechtbank te vinden. Naast deze bestuurszaak, lopen er ook nog veel rechtszaken bij de kantonrechter. In deze lopende procedures zullen wij bovenstaande uitspraak vanzelfsprekend onder de aandacht van de rechter brengen. Het Vakcentrum is inmiddels een onderzoek gestart op welke wijze in het verleden opgelegde heffingen die door de winkeliers betaald zijn als onverschuldigd betaalde heffingen kunnen worden teruggevorderd.

Deze uitspraak bewijst wederom dat gezamenlijk optreden de moeite waard is! Ondersteun ook onze volgende actie `De grens is bereikt!' op 19 januari in Nijkerk. Aanmelden is mogelijk via
www.vakcentrum.nl/nieuwjaarsmanifestatie.