Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 30-12-2010

Proces-verbaal voor bezit paralyzer

TILBURG: Woensdag 29 december 2010, omstreeks 16.40 uur, meldde een 41-jarige man uit Tilburg zich in het politiebureau aan de
Ringbaan-Zuid. Hij wilde gearresteerd worden vanwege verboden
wapenbezit en vertelde dat hij een stroomstootwapen in de auto had liggen. De zogenaamde paralyzer lag in het dashboardkastje van zijn auto.
De man werd gearresteerd en verhoord. Hij was zich komen melden omdat er sprake was van relatieproblemen met zijn ex. Om te voorkomen dat de zaak zou escaleren, was hij naar de politie gekomen. Het wapen werd in beslag genomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Politie pakt lastige cafébezoeker op

GOIRLE: De politie arresteerde in de nacht van woensdag 29 december op donderdag 30 december 2010 een 35-jarige man uit Tilburg. Hij kreeg proces-verbaal vanwege huisvredebreuk. Ondanks een toegangsverbod was de man afgelopen nacht tot vier keer naar binnen gekomen in een café aan Dorpsstraat in Goirle. Hij had de ontzegging gekregen vanwege misdragingen in het verleden. Na een aantal keren was de maat vol en werd de politie erbij gehaald. De 35-jarige verdachte was goed in de olie en erg vervelend. Gezien de mate van dronkenschap kon hij niet verhoord worden. Hij werd daarom ingesloten en is na ontnuchtering verhoord.

Arrestatie na mishandeling ex-vriendin

TILBURG: De politie kwam donderdagmorgen 30 december 2010 om 06.00 uur tot twee keer toe in actie bij relationeel geweld op een adres in de wijk Korvel. De eerste keer meldde de 40-jarige vrouw dat haar ex-vriend de woning uit moest vanwege zijn agressieve gedrag. Ze deed geen aangifte maar wilde wel dat haar 30-jarige ex-vriend vertrok. De agenten traden bemiddelend op maar konden even later weer terug naar het adres. De man was terug gekomen en had zijn ex-vriendin mishandeld. Toen buren op het geweld reageerden, ging de man er vandoor. Hij kon in de directe omgeving door agenten worden ingerekend. De 30-jarige man uit Dordrecht werd gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht Daar werd hij in verzekering gesteld en ingesloten.

Inbraakmelding leidt naar wietplantage

TILBURG: De Tilburgse politie stuitte woensdagmiddag 29 december 2010 onverwacht op een hennepkwekerij in een woning aan de Stoeterijstraat. Omwonenden meldden om 15.30 uur dat er was ingebroken in het huis, waarvan de bewoonster op vakantie zou zijn. Aan de voorzijde was het keukenraam geforceerd en in de tuin lagen spullen die afkomstig waren uit de woning. Bij inspectie van de woning troffen de agenten op de zolder een inwerking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal werden er 153 hennepplanten geteld.

De Officier van Justitie gaf opdracht om de plantage te laten
ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Uit onderzoek door Enexis bleek er illegaal stroom werd afgetapt.
De woningcorporatie liet de voordeur van de huurwoning voorzien van nieuwe sloten.
De bewoonster wordt op een later moment verhoord wegens overtreding van de Opiumwet.

Omwonenden bezorgd over aantreffen hennepkwekerij

OISTERWIJK: Ook in Oisterwijk ruimde de politie een hennepkwekerij. De wijkagent en zijn collega roken woensdagavond 29 december 2010 een sterke hennepgeur op de Haarenseweg. De penetrante lucht leidde naar een woning, waarvan ook het dak sneeuwvrij was. Dit in tegenstelling tot de andere daken van het huizenblok. In overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten om de bewuste woning te betreden. Op zolder troffen de agenten compleet ingerichte hennepkwekerij aan. Echter zonder planten. Diverse sporen wezen erop dat hennep net was geruimd. Verder bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Daarnaast werd er ook nog eens 20 kg vuurwerk gevonden en in beslag genomen. De bewoner wordt op korte termijn verhoord over de hennepkwekerij, de diefstal van stroom en het bezit van vuurwerk. De man is overigens al eerder met politie en justitie in aanraking geweest vanwege kweken van hennep en het illegale bezit van vuurwerk.

De buurtbewoners reageerden geschrokken, aldus wijkagent Cees Pasmans: "Tijdens de actie kregen we diverse reacties van omwonenden. Ze vertelden dat ze zich zorgen maakten over de brandveiligheid. De woningen zijn gedateerd en een eventuele brand in de hennepkwekerij had volgens de buurtbewoners tot ernstige gevolgen kunnen leiden".

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-12-2010 15:36 | © Regio Midden en West Brabant |