Politie Zaanstreek-waterland

Nepglazenwasser opgepakt

Purmerend, 30-12-2010 o De politie heeft woensdagmiddag 29 december een 25-jarige man uit Amsterdam aangehouden die in de maand december meerdere bewoners uit Purmerend heeft opgelicht.

Hij belde aan bij mensen en deed zich voor als glazenwasser. Hij beweerde dat enkele dagen geleden de ramen waren gelapt en dat hij voor dit werk geld kwam ophalen. De politie kreeg meerdere meldingen en aangiftes binnen van bewoners die door de man waren benaderd en opgelicht waren. Afgelopen woensdag reden surveillerende agenten over de Karavaanstraat. Ze zagen een man lopen die voldeed aan het signalement die gedupeerden aan de politie hadden opgegeven. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De verdachte ontkent iets te maken te hebben met de oplichtingen. Agenten fouilleerden de Amsterdammer op het politiebureau. Hij bleek een grote hoeveelheid geld op zak te hebben. De man is in verzekering gesteld.

Politie zoekt gedupeerden

Bent u benaderd door deze man en heeft hij u opgelicht of een poging daartoe gedaan? Wilt u dan contact opnemen met de politie Zaanstreek-Waterland via: 0900-8844 (lokaal tarief).