Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 30-12-2010

Jongen aangehouden voor opgeven valse naam na afsteken vuurwerk

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdagavond een 15-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan nadat hij was betrapt op het afsteken van vuurwerk. De jongen werd in de Meidoornlaan betrapt op het afsteken van vuurwerk. Hij had een aantal vuurpijlen bij zich. De politie zegde de jongeman een dossier aan en bracht hem thuis ter bevestiging van zijn identiteit aangezien hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Bij aankomst bij de jongen thuis werd om zijn paspoort gevraagd. De moeden van de jongen gaf aan dat hij zich voor zijn broertje uitgaf. Hierop is de 15-jarige jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde geen vuurwerk te hebben afgestoken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Overval op echtpaar volgende week in Bureau Brabant

WOUWSE PLANTAGE: Een boerenechtpaar uit Wouwse Plantage wordt 's morgens vroeg in hun woning overvallen door drie overvallers.
Overvaller schiet bij binnenkomst in Domino's Pizza in Waalwijk. Het interesseert hem kennelijk niet, dat er ook een jong kind in de zaak is. Dagopbrengst gestolen uit een kluis van een zonnestudio in Helmond. Dief steelt bankpas van oudere vrouw in Moergestel en in Berkel-Enschot gaat een inbreker er met de handtas én de auto vandoor.

Een boer en boerin worden op donderdagochtend 4 november 2010, vroeg in de ochtend door drie mannen overvallen in hun woning in het dorp Wouwse Plantage. De twee slachtoffers zitten aan het ontbijt, als er aangebeld wordt. De boer, die denkt dat er iemand hulp nodig heeft, opent nietsvermoedend de deur. Meteen wordt de man hardhandig door 3 gewapende overvallers naar binnen geduwd en daar tot bloedens toe met het wapen geslagen. Het vuurwapen wordt zelfs tegen zijn hoofd gezet Het slachtoffer schreeuwt van de pijn. Zijn vrouw ziet dit en wil haar man gaan helpen. Ook zij wordt door de overvallers bedreigd. De drie mannen zijn zo agressief en gewelddadig dat de slachtoffers denken dat hun laatste uur geslagen heeft. De daders doorzoeken het huis en gaan er uiteindelijk met wat geld vandoor.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 3 januari 2011 om 17.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 4 januari 2011 om 15.50 uur.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 30-12-2010 15:44 | © Regio Midden en West Brabant |