Politie Amsterdam-Amstelland

UPDATE ZEDENZAAK (14 EN 15) (30-12-2010)

De Amsterdamse vierhoek (OM, Politie, Gemeente, GGD) heeft regelmatig persupdates uitgestuurd met informatie over het onderzoek en de ontwikkelingen in de zedenzaak in Amsterdam. In beginsel is dit de laatste gezamenlijke persupdate van de Amsterdamse vierhoek over de zedenzaak.
Voorlopige hechtenis verlengd
Gisteren, woensdag 29 december 2010, zijn de 37-jarige echtgenoot van Robert M. en de 39- jarige man die ook op het Hofnarretje heeft gewerkt voor de raadkamer van de rechtbank geleid. De officier van justitie heeft ten aanzien van de 37-jarige echtgenoot gevorderd dat de voorlopige hechtenis met 90 dagen zou worden verlengd. In de zaak tegen de 39-jarige man is gevorderd dat hij nog 60 dagen vast zou blijven zitten.

De beslissing van de raadkamer is vandaag, donderdag 30 december 2010, bekend gemaakt. De raadkamer heeft besloten dat beide verdachten langer vast moeten blijven zitten. De 37-jarige echtgenoot blijft 60 dagen vastzitten en de 39-jarige man blijft 30 dagen vastzitten. Te zijner tijd zal de rechtbank opnieuw beoordelen of de verdachten nog langer moeten blijven vastzitten.
Informeren ouders
De betrokken ouders zijn bij het uitgaan van deze persupdate zoveel mogelijk reeds op de hoogte gebracht van de beslissingen van de raadkamer via de familierechercheurs en de voor hen ingerichte speciale website

Persupdate 14 (29-12-2010)
Regiomanager Partou verzorgt komende periode het interim-management bij het Hofnarretje

Het interim-management van 't Hofnarretje is op vrijdag 24 december jl. overgenomen door een ervaren regiomanager van Partou Kinderopvang. Hiermee wordt mevrouw M. (Matteke) Winkel afgelost die de afgelopen weken per direct beschikbaar was als crisismanager. Zij had de opdracht om te zorgen voor verantwoorde en veilige zorg aan de kinderen op het kinderdagverblijf. Zij keert weer terug naar haar functie als hoofd Vangnet en Advies van de GGD. De gemeente bedankt mevrouw Winkel voor haar inspanningen.

De nieuwe interim-manager, mevrouw H. (Hannie) Mooijman, heeft een ruime ervaring en achtergrond in het leidinggeven aan kinderdagverblijven. Zij is de komende periode beschikbaar voor deze opdracht. Partou is een grote kinderopvangorganisatie met meerdere vestigingen in Amsterdam. De ouders en medewerkers van het Hofnarretje zijn hierover de afgelopen dagen geïnformeerd.

Eerder besloot de gemeente Amsterdam, na overleg met de directie van het Hofnarretje, om een interim-manager aan te stellen die de dagelijkse leiding heeft over alle vestigingen van het kinderdagverblijf. Ook is er elke dag hulp van twee gekwalificeerde medewerkers per vestiging, afkomstig van Amsterdamse jeugdzorginstellingen.

Eerdere berichten
Update 13
Update 12
Update 11
Update 10
Update 8 en 9
Update 7
Update 6
Update 5
Update 4
Update 3
Update 2
Update 1
Groot onderzoek naar misbruik jonge kinderen


____________________