Politie Amsterdam-Amstelland

Update dodelijke schietpartij flat Hogevecht

Een Team Grootschalige Opsporing (T.G.O.) is nog druk bezig met het onderzoek naar het dodelijke schietincident dat plaatshad in het trappenhuis van de parkeergarage bij Hogevecht in Amsterdam-Zuidoost. Uit het onderzoek blijkt dat er absoluut mensen moeten zijn die meer weten en met wie nog geen contact is geweest.

Zondagavond 14 november 2010 rond 21.30 uur heeft daar een schietincident plaatsgevonden tengevolge waarvan een net 22 jaar geworden man is overleden. Het 22-jarige slachtoffer, genaamd Sergio B, parkeerde de door hem gebruikte auto (een Lexus, type IS 220) op het parkeerdak van de parkeergarage van Hogevecht.

Hij was in het gezelschap van zijn 10-jarige broertje, met wie hij kort daarvoor bij een fastfood restaurant in Amsterdam-Noord langs de A10 had gegeten. Vanaf het parkeerdak liepen zij de trap af waar ze werden opgewacht door twee getinte mannen, gekleed in donkere kleding van wie er één een capuchon op had en de ander een muts. Sergio werd vervolgens door hen beschoten, raakte daarbij zeer zwaar gewond en overleed terplekke. Direct na het schieten renden de twee mannen weg vermoedelijk in de richting van de flat Huigenbos.

Het rechercheteam dat deze zaak onderzoekt heeft het volgende verzoek: "Het team zoekt nog steeds getuigen van de schietpartij. Uit het onderzoek blijkt dat er absoluut mensen moeten zijn die meer weten van deze schietpartij en met wie nog geen contact is geweest. Het team wil graag in contact komen met deze getuigen". Indien u anoniem wil blijven kan u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of met de criminele inlichtingen eenheid (CIE) onder nummer 06 2557 5094.

Deze informatie is ook te vinden op www.depolitiezoekt.nl .

Eerdere berichten
18-12-2010 Gezocht: getuigen schietincident Hogevecht 15-12-2010 Man (21) gedood bij schietincident flat Zuidoost


____________________