Vestia


30-12-2010

Groene stap gezet voor eerste CO2-arme woonwijk van Westland
---

Vandaag gaf Tinka van Rood, directeur Vestia Westland, aannemers Unica en Forteck groen licht om het bijzondere klimaatsysteem van de nieuwe woonwijk Hoogeland aan te leggen. In deze eerste CO2-arme woonwijk van het Westland gaan de kassen van telersvereniging Prominent samen met aardwarmte energie leveren aan de ruim 900 woningen.

In 2011 wordt het klimaatsysteem aangelegd. Dankzij de duurzame energievoorziening, de milieubewuste manier van bouwen en het optimaal isoleren van de woningen, stoot Hoogeland straks maar liefst 40% minder CO2 uit dan bij conventionele nieuwbouw.

Overschot warmte
De Westlandse kassen hebben in de zomer een overschot aan warmte. Deze restwarmte wordt afgegeven aan grondwaterbronnen in de wijk Hoogeland. In de winter wordt het verwarmde grondwater opgepompt en gebruikt om via een leidingnet, warmtepompen en vloerverwarming, warmte te leveren aan de woningen en wijkvoorzieningen. Het gebruikte en afgekoelde grondwater wordt opgeslagen om in de zomer zowel de woningen als de kassen te koelen.

Ook een groene stap zetten?
Op vertoon van de Hoogeland-pas krijgen belangstellenden Hoogeland in de hele maand januari 2011 5% korting op alle groene kamerplanten bij GroenRijk De Carlton Westland. Kijk op www.leveninhoogeland.nl voor extra informatie, zoals de klimaatbrochure met meer uitleg over het energiesysteem. Of bezoek eens het informatiecentrum Hoogeland aan de Tiendweg 4 in Naaldwijk.

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 73.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.