Politie Hollands Midden

Gouda - Man alsnog voor 1043 dagen cel in of boete van circa 60 000 euro betalen

Gouda, 30-12-2010 o Een 57-jarige man uit Gouda is op woensdag 29 december in zijn woning aangehouden omdat de rechter al enige tijd terug had besloten dat hij onder andere in verband met oplichting en verduistering 1043 dagen de cel in moest of circa 60 000 euro moest betalen.

De man voldeed hier niet aan en daarom was de politie al langer naar de man op zoek. Woensdagavond ging de politie bij de man langs. Zijn vrouw vertelde dat haar man niet thuis was. De politie zocht in de woning naar de man en vond hem in zijn schuur. De man is aangehouden.

Mensen die een bekeuring ontvangen of door de rechter veroordeeld worden tot een geldboete, krijgen na verloop van tijd bericht thuis om de boete te betalen. Doen zij dat niet, dan gaat de politie op pad om de openstaande boetes te incasseren. Op doorgaans onverwachte momenten staat de politie op de stoep en kan de veroordeelde kiezen: of betalen of zitten. De meesten kiezen voor het eerste en betalen alsnog. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om alsnog het openstaande bedrag te betalen bij het politiebureau bij u in de buurt.