Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 30-12-2010

Politie pakt lastige cafébezoeker op

TERHEIJDEN: De politie arresteerde in de nacht van woensdag 29 december op donderdag 30 december 2010 een 31-jarige man uit Breda. Hij had zich misdragen bij een horecagelegenheid op de Bredaseweg Dat deed hij door onder andere op de ramen te bonken, de kerstboom omver te gooien en het personeel te bedreigen. De 31-jarige verdachte was onder invloed van de nodige alcohol. Bij zijn arrestatie kon hij zich niet
legitimeren.
Via zijn zus kon zijn paspoort achterhaald worden, aan de hand waarvan zijn identiteit werd vast gesteld. Na het opmaken van een
proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.

Inbraak winkel in Dongen

DONGEN: De politie onderzoekt een inbraak in een Dongense kledingzaak in de Tramstraat. Op donderdagmorgen 30 december trad rond 07.30 uur in werking. Bij de winkel was een winkelruit vernield. Het lukte niet om een sleutelhouder te waarschuwen. De politie liet daarom een glaszetter een noodruit plaatsen. De agenten lieten voor het winkelpersoneel een briefje achter met het verzoek om aangifte te doen. Dat gebeurde later in de ochtend, waarbij duidelijk werd dat er uit de zaak een contant geldbedrag aan wisselgeld was gestolen.

Té vroege vuurwerkafstekers naar Bureau Halt

WERKENDAM / SLEEUWIJK: De eerste vuurwerkovertreders hebben al een verwijzing naar Bureau Halt gekregen. Aan de Vijfmorgen in Sleeuwijk ging woensdagmiddag 29 december om 16.15 de eerste minderjarige op de bon. Hij verkeerde in de veronderstelling dat hij drie dagen van tevoren al vuurwerk mocht afsteken.
In Werkendam kregen woensdagmiddag 29 december en donderdagmiddag 30 december vijf jongens een verwijzing naar Bureau Halt omdat ze te vroeg vuurwerk afstaken.

Vuurwerk mag door iedereen vanaf 16 jaar op 29, 30 en 31 december worden gekocht bij de erkende vuurwerkhandelaren (maximaal 10 kg). Het afsteken van vuurwerk is toegestaan op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. In de buurt van bijvoorbeeld een ziekenhuis, bejaardencentrum of dierenasiel is het niet toegestaan om vuurwerk af te steken.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-12-2010 16:50 | © Regio Midden en West Brabant |