Politie Hollands Midden

Hollands Midden - Politie treedt op bij te vroeg afsteken van vuurwerk

Hollands Midden, 30-12-2010 o Op woensdag 29 december betrapte de politie verschillende bewoners van de regio Hollands Midden op het afsteken van vuurwerk. Vuurwerk mag worden afgestoken tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Aan de Langendijkdreef in Leiderdorp stak rond 15.30 uur een 21-jarige Leiderdorper vuurwerk af. Hij heeft een bekeuring gekregen. In Roelofarendsveen zag de politie rond 19.15 uur een 16-jarige jongen vuurwerk afsteken in de Spoorstraat. Hij is doorverwezen naar bureau HALT. Een 16-jarige jongen uit Driebruggen was rond 23.30 uur aan de Kerkweg druk met vuurwerk afsteken. Zijn vuurwerk is in beslag genomen en hij is doorverwezen naar bureau HALT. Rond 20.00 uur werd het vuurwerk van een 15-jarige jongen uit Valkenburg in beslag genomen. Hij had vuurwerk afgestoken aan de Borculo. Een 13-jarige jongen uit Emmeloord stak vuurwerk af in Valkenburg aan het Borculo en werd doorverwezen naar bureau HALT. Een 33-jarige man uit Nieuwveen stak vuurwerk af rond 20.00 uur aan de Bruningstraat. Hij kreeg een bekeuring.

In Alphen aan den Rijn werden op woensdag 29 december totaal acht jongeren in de leeftijd van 11 tot 16 jaar doorverwezen naar HALT toen zij vuurwerk aan het afsteken waren in Alphen. Dit gebeurde in het Europapark, het Weteringpark, de Amerikalaan, de Zuiderkeerkring en de Evenaar. Een 23-jarige Alphenaar kreeg een bekeuring toen hij vuurwerk aan het afsteken was aan de Rembrandtlaan.

In Noordwijk werd op woensdag 29 december vuurwerk in beslag genomen van een 10-jarige inwoner. Hij was bezig met het afsteken van vuurwerk aan de Katwijksestraat. De jongen is doorverwezen naar HALT. Een 17-jarige jongen werd betrapt toen hij vuurwerk aan het afsteken was aan de Keyserswey.

In Katwijk werden vier jongens in de leeftijd van 14 tot en met 19 jaar oud doorverwezen naar bureau HALT nadat zij vuurwerk hadden afgestoken. Het vuurwerk werd in beslag genomen. Eén 10-jarige jongen kreeg een waarschuwing.