Ingezonden persbericht


Nr. 291 Hilversum, dinsdag 28 december 2010

WIE WINT DE FINALE VAN DE PELGRIMSCODE?
De finale van De Pelgrimscode, donderdag 30 december om 20.30 uur op Nederland 1

John de Wolf, Dirk Taat en Renier van den Berg hebben na een loodzware afvalrace de halve finale van De Pelgrimscode bereikt. Na een spectaculaire pelgrimstocht dwars door Turkije, Syrië en Israël blijven er twee BN'ers over die aanstaande donderdag de finale tegen elkaar spelen. Afgelopen donderdag speelde John de Wolf en Renier van den Berg voor de laatste plek in de finale. Wie er wint, zien we aanstaande donderdag. Dirk Taat is al zeker van een finaleplaats en gaat samen met John of Renier naar de heilige stad Jeruzalem, waar de finale plaatsvindt. Wie van hen vindt de pelgrimsschat ter waarde van E 15.000 voor een goed doel? Meer informatie op www.eo.nl/pelgrimscode.

De winnaar van De Pelgrimscode 2010 wint een bedrag van E 15.000 voor een goed doel naar keuze. Oud-profvoetballer John de Wolf strijdt in de finale voor Stichting Jayden. Deze stichting vecht voor een effectieve behandeling tegen neuroblastroom kinderkanker. Acteur en fotomodel Dirk Taat hoopt de schat te besteden aan een stichting voor interkerkelijk kampwerk Valkenbos. "Zij nemen jaarlijks minder bedeelde kids mee naar Otterlo voor een themakamp." Weerman Renier van de Berg speelt voor Stichting Dark and Light Blindcare. "Deze stichting doet concreet werk op het gebied van voorkomen en genezen van oogziektes in Azië en Afrika, vooral ook bij kinderen."

Volgens presentatrice Marion Lutke wordt het een spannende finale. "Het is interessant om de twee BN'ers eens van een andere kant te zien. Beiden zijn namelijk tijdens de hele pelgrimstocht ontzettend fanatiek geweest en willen graag winnen."

Maar liefst tien bekende Nederlanders startten in Istanbul de pelgrimstocht. Sandra Reemer, Henk Schiffmacher, Sonja Silva, Lucia Rijker, Esmaa Alariachi, Melody Klaver en Geert Hoes moesten achtereenvolgens het strijdtoneel verlaten.

De finale van De Pelgrimscode, donderdag 30 december om 20.30 uur op Nederland 1. Presentatie: Marion Lutke.
---

Noot voor de redactie,