Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


De NOS uitzendingen op donderdag 30 december 2010

HILVERSUM, 29 december 2010

Herhaling NOS Studio Sport Jaaroverzicht Olympische Spelen 2010

De mooiste beelden van de Nederlandse hoofdrolspelers van de Olympische Spelen 2010 én hun herinneringen vormen de hoofdmoot van de terugblik op de meest recente editie van de Olympiade. Hoogtepunten waren er voor de Oranje-equipe met een medailleoogst van vier gouden plakken, eenmaal zilver en drie keer brons. Maar er waren ook sportieve dieptepunten. Bijvoorbeeld voor Sven Kamer, door de foute wissel tijdens zijn race op de tien kilometer ging een 'zekere' medaille verloren. En dan was er nog Edwin van Calker, die zich daags voor de wedstijd van de Olympische viermansbob terugtrok omdat hij zich niet in staat achtte de ijsbaan in Whistler te beheersen. De NOS kijkt met direct betrokkenen, onder wie de vier gouden medaillewinnaars Sven Kramer, Nicolien Sauerbreij, Mark Tuitert en Ireen Wüst, terug op 'hun' spelen. Mart Smeets gaat terug naar Vancouver om te zien wat de spelen de Canadese stad hebben opgeleverd en wat er van het 'Olympisch gevoel' is overgebleven. Presentatie: Mart Smeets. Uitzending: donderdag 30 december, 15.40-16.55, Nederland 1.

Tijdelijk dubbelpresentatie bij het 'Oog'

NOS Met het Oog op Morgen bestaat op 5 januari 2011 precies 35 jaar. In aanloop naar de jubileum-uitzending wordt 'het Oog' vanaf 27 december gepresenteerd door duo's. Een huidige presentator krijgt dan gezelschap van een oud-presentator. Naast aandacht voor het actuele nieuws zal ook gesproken worden over een thema uit de tijd van de oud-presentator. Het betreft een onderwerp waar hij of zij een bepaalde herinnering aan heeft.

NEDERLAND 1

Herhaling NOS Studio Sport Jaaroverzicht Olympische Spelen 2010 (15.40-16.55 uur)

Presentatie: Mart Smeets

· De mooiste beelden van de Nederlandse hoofdrolspelers van de Olympische Spelen 2010 én hun herinneringen vormen de hoofdmoot van deze sportieve terugblik.

NOS Sportjournaal (18.42-18.51 uur)

· Aandacht voor het belangrijkste sportnieuws van vandaag.

NEDERLAND 2

NOS Sportnieuws in Nieuwsuur (22.00-22.40 uur)

Sportblok circa 22.30 uur

· Korfbal: samenvatting van de finale van de Korfbal Challenge in Rotterdam.

· Tafeltennis: reportage over het WK standard bats, waar met de traditionele houten bats wordt gespeeld, met tafeltennislegende Jan-Ove Waldner.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur) vervalt.

NOS Met het Oog op Morgen (23.00-00.00 uur)

Presentatie: Max van Weezel en Ivo Niehe

· Hebben we in 2010 afscheid genomen van de gerechtelijke dwaling? Hierover wordt vanavond in het Oog gesproken met gasten Ybo Buruma (hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen), Huub Willems (plaatsvervangend raadsheer van de Ondernemingskamer) en advocaat Peter Plasman.

BVN

NOS Studio Sport Jaaroverzicht WK Voetbal 2010 (21.00-22.01 uur)

· Bert Maalderink, al ruim zes jaar de vaste 'Oranjewatcher' van de NOS, keek exclusief met middenvelder Wesley Sneijder en aan de hand van wedstrijdbeelden terug op de Oranjesuccessen bij het WK.




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)