Nieuw: Europees keurmerk voor webwinkels


LAREN NH, 20101230 -- Euro Safe Shop is het nieuwe Europese keurmerk voor webwinkels dat duidelijkheid zal geven over de betrouwbaarheid van (buitenlandse) webshops. Het wordt hierdoor voor consumenten eenvoudiger om op internet te kiezen voor de beste producten of diensten zonder dat Europese grenzen een belemmering vormen.

Eurocommissaris Neelie Kroes wil voor de consument een betrouwbaar internet zonder grenzen. Een Europees webwinkel keurmerk is hierin een belangrijke stap. Het keurmerk wordt uitgegeven door stichting Internet E-Commerce Association Europe (IECA-Europe) dat het bevorderen van veilig kopen en verkopen via internet binnen de Europese unie als belangrijkste doelstelling heeft. IECA-Europe is een Nederlands initiatief dat geheel onafhankelijk opereert en ziet het eigen land als een ideale proeftuin om de internationale ambities van haar doelstellingen te realiseren.

Webwinkels kunnen het Euro Safe Shop keurmerk verkrijgen indien zij voldoen aan de IECA-Europe gedragscode, welke is gebaseerd is op de Europese richtlijnen. Webwinkels kunnen zich via www.eurosafeshop.eu aanmelden.

Naast een herkenbaar keurmerk voor consumenten realiseert IECA-Europe een platform voor ondernemers die hun webwinkel willen openstellen voor het buitenland. In de praktijk blijkt het nog behoorlijk complex om in het buitenland zaken als (lokale) wetgeving, distributie, betaalmogelijkheden en klantenservice goed te organiseren.

Nederlanders zijn in Europa één van de voorlopers als het gaat om kopen op internet met een jaarlijkse besteding van circa 6 miljard euro. De ontwikkeling van de e-commerce branche gaat in ons land daardoor razendsnel. Met een achterland van 500 miljoen consumenten in Europa kan Nederland enorm profiteren van deze vooruitlopende positie.

Meer informatie over Stichting IECA-Europe en Euro Safe Shop, het Europees Webwinkel Keurmerk:
www.EuroSafeShop.eu





Ingezonden persbericht