Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)



Rover wil dat NS vaste klanten compenseert

Rover wil dat NS abonnementhouders compenseert voor de aanhoudende problemen op het spoor. Dit stelt Rover in een brief aan NS. Donderdag maakte NS bekend nog eens twee weken met kortere treinen te blijven rijden. Dit zou betekenen dat treinreizigers straks in totaal een maand lang hinder hebben ondervonden van enkele dagen sneeuwval. Rover vindt dit buiten alle proporties. Naar aanleiding van gesprekken met Rover besloot NS later op de middag om volgende week alsnog ouder materieel in te zetten om het materieelgebrek op te vangen.

De huidige problemen op het spoor worden veroorzaakt door de nieuwe SLT-sprinters. Van deze nieuwe treinen, die door NS niet zijn getest op sneeuwbestendigheid, is het overgrote deel defect. De reparaties verlopen langzaam. Rover heeft weinig vertrouwen in de SLT's en heeft NS al meerdere malen opgeroepen om het oude DDM-dubbeldekkers weer in gebruik te nemen. sinds deze treinen in september door de SLT's zijn vervangen, heeft de vloot werkloos aan de kant gestaan. NS liet donderdagmiddag weten op de oproep van Rover in te gaan, waardoor volgende week toch langere treinen kunnen rijden dan eerder op de dag werd aangenomen.

Om reizigers verder te motiveren in de daluren te reizen, stelt NS het zoutkaartje weer in: een voordelig vervoersbewijs voor buiten de spitsuren. Rover vindt dit onvoldoende. De meeste reizigers kiezen er niet voor hun lol voor om met de trein in de spits te reizen, zeker niet op dit moment. Abonnementhouders hebben daarbij al de volle mep betaald en krijgen juist door het zoutkaartje nu in de daluren te maken met extra volle treinen. Rover vraagt NS daarom om vaste klanten, zoals houders van een voordeeluren-, maand- of jaarkaart, te compenseren.

NS heeft aangegeven de komende week goed de drukte te zullen monitoren om indien nodig met materieel te schuiven. Rover roept reizigers op om overvolle treinen te melden aan Rover via secretariaat@rover.nl, om deze trajecten bij NS extra onder de aandacht te brengen.

Pagina geplaatst: 30 december 2010